NEDTELLING TIL AMERICA’S CUP

BEST: Artemis styrker sitt favorittstempel, og viser at de behersker alle forhold.

«Artemis» best igjen

America’s Cup-båtene har seilt en tredje runde med oppvarmingsseilaser. For første gang med alle lagene på plass.

Publisert Sist oppdatert
IMPONERT: Russell Coutts er sjefen for arrangementet, og er imponert over det svenske laget.

Det svenske America’s Cup-laget virker svært solide og har fått favorittstempelet før regattaen som starter 26. mai.

– I de siste ukene har vi sett alle lagene ute på vannet. «Artemis» har helt klart funnet formen, og om America’s Cup hadde startet nå, ville de vært favoritter. Det franske laget har forbedret seg. Det har også Land Rover BAR. Vi har nå også sett at noen av lagene har benyttet foiler for lettvind, uttaler Sir Russell Coutts på arrangørens nettside.

De ekstreme katamaranene blir stadig raskere. Farten har nå vært målt opp til 48 knop, og 50 knop-grensen vil trolig snart bli brutt.

Alle mulige forhold

Treningsrunden i slutten av april ble avviklet under varierte forhold. Det var både lett vind vindstyrker på over 20 knop.

– Vi har brukt svære lettvindsfoiler i noen dager, og det er godt å jobbe med lettvindsoppsettet. Vi er svært fornøyde med fremdriften. Vi har gode starter, takler frisk vind godt og har sett høye hastigheter på loggen. Det har vært en uke med suksess, og vi tar nå noen dager fri før vi starter med å gjøre båten enda raskere, sier Nathan Outteridge, skipper om bord i «Artemis».

Land Rover Bar sliter

Farten er jevn og alle lagene vant minst én seilas i den siste testrunden, men det svenske laget viste suveren styrke.

«Artemis» seilte 10 runder og vant åtte av dem.

Ett av tapene var mot New Zealand, men i denne seilasen var det svenske laget 24 sekunder senere over startstreken. «Artemis» tapte også en seilas mot Japan.

«Team Oracle» vant fire og tapte fire.

Det var stor spenning knyttet til «Emirates Team New Zealand». Laget kom sent til Bermuda, og har valgt å trene hjemme. Båten hang med, men slo i realiteten bare Frankrike. «Emirates Team New Zealand» fikk bank av «Softbank Japan», noe som Dean Baker nok setter pris på. Han fikk sparken fra «Emirates Team New Zealand».

«Land Rover Bar» seilte bare to seilaser, men vant en av dem. Det var mot Frankrike. Det er helt klart noe som ikke stemmer på det engelske laget når de kun fikk seile to seilaser. Ben Ainslie og laget sliter med å holde båtene foilende i slagene, og har helt klart store hull. Frankrike tapte fem og vant bare to, men slo både Japan og New Zealand.

 

 

 Resultater tredje treningsrunde

 

 

Artemis Racing:

W8 – L2

 80%

ORACLE TEAM USA:

W4 - L4

 50%

Emirates Team New Zealand:

W2 – L2

 50%

Land Rover BAR:

W1 – L1

 50%

SoftBank Team Japan: 

W4 – L7

 36%

Groupama Team France:

W2 – L5

 29%

SYKLER: Tross andre løsninger, så er hverken Team New Zealand sterkere eller svakere enn de andre lagene.