KOLLISJON: Land Rover BAR seilte inn i hekken på Emirates Team New Zealand 16. mai, bare 10 dager før start.

Ben Ainslie beklager kollisjon

Det egelske America’s Cup utfordreren er bakpå.

Publisert Sist oppdatert
BAKPÅ: Ben Ainslie innrømmer at laget må forbedre båten for å nærme seg nivået til konkurrentene.

Land Rover BAR er et lag med høyt budsjett og profilerte seilere, men allikevel er tilliten liten for at de skal lykke i America’s Cup som starter om åtte dager. Det hjelp ikke at Land Rover BAR seilte inn i hekken på Emirates Team New Zealand og skadet både egen båt og konkurrentens.

Siste forberedelser

Laget står på maksimalt for å få båten på høyde med konkurrentene. Det engelske laget har gjennomført svært få treningsregattaer, og har stort sett bare hvert i stand til å slå Groupama, det franske laget. America's Cup starter med innledene seilaser 26. mai. 

Kritisk tid

– Vi har vært litt bakpå når det gjelder fart rett frem. Vi har jobbet hardt for å rette opp dette. Vi har en del saker som skal på båten som skal forbedre farten, det skal hjelpe oss opp på ett nivå, nærmere de andre lagene, avslører Ainslie i videoen, og sier dermed at det i hvert fall ikke er farten som skal gjøre at de kommer seg videre. Uttalelsen kan tolkes som en unnskylding for at de ikke kommer til å lykkes.

Beklager kollisjon

På en video publisert 17. mai beklager Ben Ainslie hendelsen mellom dem og New Zealand, og sier at dette var noe ingen av lagene ønsket, men sier at dette er slik som noen ganger skjer. Ben Ainslie forsøkte å finne rom som ikke var der.

Ainslie forteller at det er lette vinder, noe som heldigvis gjør at det new zealanske laget ikke vil miste for mye tid på vannet grunnet påseilingen. Han mener at begge lagene har flinke folk som lapper båtene sammen på et minimum av tid.

 

 

SKADE: Land Rover BAR fikk hull i baugen etter kollisjonen. Båten har vanntette skott, så det var aldri noen fare, men reparasjonene stjeler verdifull tid for laget.