Team Oracle best i oppvarmingsrunde

America’s Cup nærmer seg. På Bermuda har det vært holdt testseiling for fire av lagene har fått målt seg mot hverandre.

Publisert Sist oppdatert
RASKEST: Oracle vant felst runder under testseilasen for foregikk med utviklingsbåtene på 45 fot.

To lag manglet

Verken Groupama Team France eller Emirates Team New Zealand var med på testseilingen i forrige uke. Lagene er enda ikke skikkelig på plass på Bermuda. Det franske laget benytter store deler av sin 45-fotslange testbåt på sin ACC 50. Mens de andre lagene kommer til å matche AC45 mot ACC 50 i oppkjøringen, vil ikke Groupama ha denne muligheten.

Team Oracle raskest

Alle de fire lagene som deltok i testregattaene hadde en seier, men Team Oracle hadde flest. De deltok også i flest dueller.

– Vi hadde noe flotte tette dueller mellom oss, Artemis Racing og SoftBank Team Japan. Alle lag opplevde tap og seire, og vi lærte mye. Dessverre hadde Land Rover BAR problemer, og var ikke konkurransedyktige, noe som var overraskende, står det i meldingen fra Team Oracle.

Oracle vant 16 seilaser, og tapte 7, mens Artemis vant 12, og tapte 11. SoftBank Japan vant 8 og tapte 11, mens Land Rover BAR vant bare en seilas, og tapte 8.

Så langt ser det ut til at Artemis er det sterkeste utfordreren til Oracle.

Må fly for å vinne

Det er lagt ut diverse videoer fra testregattaene. Båtene starter å fly alt fra 6-7 knops vind (3 m/s). Å fly, eller ikke fly utgjør enorme fartsforskjeller. Å miste trykket er katastrofalt.

Selv om foiler å vinge betjenes med hydrauliske systemer, så må trykket bygges opp av muskelkraft. Av de seks om bord, vil fire nærmest kontinuerlig stå på grinderene for å bygge opp hydraulisk trykk. Uten trykket er det umulig å manøvrere båten.

 

 

 

 

 

 

FRANKRIKE: Groupama har dyttet volum i baugen på sin AC45X for å simulere ekstra lengden i regattabåten.
FLYR: Det blir tffe dueller under America\'s Cup som starter 16. mai. Båtene har et potensial å seile over 40 knop.