Slik følger du America’s Cup

Du trenger en mobil eller ett nettbrett for å se seilasene fra Bermuda direkte.

Publisert Sist oppdatert
GRATIS: Du kan følge regattaene gratis via grafikk.

Arrangøren ønsker å få inntekter av America’s Cup. TV-rettighetene er blitt solgt til en rekke land, men ikke til Norge. Det er egentlig bra, fordi landene som har TV-rettigheter kan ikke følge seilasene via internett med TV-bilder. 

Koster 44 kroner

For å følge America’s Cup må du laste ned arrangørens app. Det er gratis. Med appen kan du se resultater, nyheter og en grafisk fremstilling av regattaen uten kostnader, men vil du se levende bilder, så må du ut med 44 kroner. Dette dekker tilgang til hele den innledende runden. For å følge hele regattaen må du nok kjøpe tilgang tre ganger.

Bli med om bord

Når det er direktesending kan du velge ulike kamera. Du kan se film rett fra båten, følge fra helikopter, eller se TV-sendingen. Det er interessant å se fra båtene, og høre kommunikasjonen om bord. Skipperne er overraskende rolige.

Med Cromecast eller AppleTV kan du overføre sendingen fra nettbrett til TVen.

Treg oppdatering

Resultatservice er blir tregt oppdatert. Det tar også lang tid før opptakene fra direktesendingen kan sees. Også forvirrende at «live Conten» ikke er tilgjenglig når det ikke er sending. Det er her du får kjøpt tilgang, og det tar bare sekunder. 

Spennende kveld

Kveldens seilaser starter med duell mellom Land Rover BAR og Groupama, en match begge lang må vinne. Det engelske laget har tapt tre av fire matcher, Groupama har tapt to av tre matcher.

Så møter Sverige New Zealand. Artemis har tapt to og vunnet to, mens New Zealand har vunnet tre og tapt en. Frankrike møter Japan i dagens siste seilas. Japan har også tapt tre av fire seilaser. Første seilas starter kl 19.00.

 Resultater

 

WINS

LOSSES

LVACWS*

TOTAL

 

ORACLE TEAM USA

4

1

1

5

 

Land Rover BAR

1

3

2

3

 

Emirates Team New Zealand

3

1

0

3

 

Artemis Racing

2

2

0

2

 

SoftBank Team Japan

1

3

0

1

 

Groupama Team France

1

2

0

1

VALG: Du kan se seilasene fra ulike vinkler. Fra båtene kan du høre hva skipperne sier.