America's Cup

Første poeng til Oracle

Oracle starter med ett poeng i finaleseilasen ved å vinne America's Cup Qualifiers.

Publisert Sist oppdatert
STERKE: New Zealand har imponert mest i den innledende runden, men tapte mot USA siste dag,
STERKE: New Zealand har imponert mest i den innledende runden, men tapte mot USA siste dag,

Mye tyder på at det blir New Zealand mot USA igjen i America’s Cup. New Zealand i det America's Cup Qualifiers før dagens duell mellom dem og Oracle, de to lagene som sannynligvis vil møtes til slutt. Emirates Team New Zealand med Peter Burling til rors har fremstått som ufeilbarlige, men i dag pådro laget seg to straffer, og det gjorde at Oracle Team USA ble for sterke

Sverige kan vinne

Artemis startet America's Cup Qualifiers svært skuffende, men har vært det eneste laget som har slått Oracle Team USA to ganger. Artemis seilte også raskere mot New Zealand, men fikk feilaktig i dømt straff i den ene seilasen. Artemis har helt klart mye av det som skal til for å vinne, men det virker som at rormannen Nathan Outteridge ikke er helt på høyden taktisk med Peter Burling og James Spithill. Nathan har gjort for mange feil.

Frankrike ute

I går ble det klart at Groupama ble laget som tapte America's Cup Qualifiers, og dermed ikke klarte å kvalifisere seg til utfordrer cuppen, eller Challenger Playoff Semi-Finals. Her blir det Land Rover BAR, SoftBank Japan, Artemis og Emirates Team New Zealand som sloss om den ene plassen. Så langt ser det ut som at det engelske laget er det svakeste. SoftBank Japan har vist styrke, men Artemis er raskere. New Zealand er helt klart favoritten. 

Ett bonuspoeng

Dagens match mellom USA og New Zealand kan bli finalen. I dag var det faktisk finale for America's Cup Qualifiers. Vinnere fikk utdelt ett bonuspoeng for å ta med seg inn i finalen. Dette poenget gikk ti USA, som nå får et enklere vei til pokalen, samme hvem de vil møte.

UTFORDRER: New Zealand virker strekest, men Artemis har også en mulighet.
UTFORDRER: New Zealand virker strekest, men Artemis har også en mulighet.