Siste nytt om America’s Cup

Natt til fredag starter Prada Cup, kampen om å bli utfordrer mot New Zealand.

Publisert

Prada Cup starter 15. januar, men først mot slutten av februar blir det kjent hvilken av de tre utfordrerne som skal møte Emirates Team New Zealand i America’s Cup som starter i mars.

Det blir nå to helger med innledende runder hvor den beste går rett til finalen av Prada Cup 13. februar, mens de to svakeste møter hverandre til semifinale 29.-2- februar.

Store forbedringer

Før jul var alle fire lagene i sving, og da ble Ineos Team UK den store taperen, mens forsvareren Emirates Team New Zealand var sterkest. Ineos hadde høy nok fart, men hadde dårlige manøvrere, og falt ned fra foilene oftere, mens American Magic fikk de beste plasseringene av de tre utfordrerne, og var den eneste som slo New Zealand i en seilas.

Nå meldes det om at lagene har gjort store forbedringer, og det er særlig foil og rigg hvor det har vært en del å hente.

I sendingen fra SEILmagasinet så diskuterer Christian Løken, Mikkel Thommessen og Axel Nissen-Lie lagene før starten av Prada Cup, samt analyser fra America’s Cup World Series før jul. Programmet avsluttes med et lengre intervju med Ken Read, presidenten i North Sails som også er kommentator under America’s Cup-sendingene.

UK: Ineos UK møter både USA og Italia den første dagen. Det vil vise om laget har gjort forbedringene som må til før å nå America's Cup.