America’s Cup igang

I dag seilte de nye AC75-båtene mot hverandre for første gang. 17. desember starter alvoret.

Publisert

Reglene har hindret lagene å matche båtene mot hverandre før i dag. Det har gjort at det bare er spekulasjoner om hvilken båt som er raskest. De fire lagene har alle startet med blanke ark. Båtene er et resultat av avanserte databeregninger, og lagenes ulike datamaskiner har tydeligvis gitt ulikt resultat.

En vinner

Det er America’s Cup World Series som starter neste torsdag. Det er den eneste anledningen for forsvareren Emirates Team New Zealand får møte alle utfordrerne. I februar er det Prada Cup hvor de tre utfordrerne sloss om å bli den ene utfordreren i America’s Cup i mars.

I oktober lanserte utfordrerne sine generasjon to båter. Den italienske båten har alt vært innom verkstedet og blitt modifisert. Båten har fått en mer markert kant under skroget, slik som den engelske og den new zealandske båten.

Båtene er et resultatet av dype dataanalyser, og har vært ekstremt kostbare å utvikle. Skrogformen skiller, men foilene skiller enda mer, og det er disse som skal løfte båten opp fra vannet, men minst mulig motstand.

I dagene fremover får vi et tydeligere svar på hvilket lag som har gjort leksen best.

Onsdag 16. desember kl 18.00 vil SEILmagasinet har direktesending om America's Cup med ferske analyser.

DUELL: Den amerikanske båten mot forsvareren Emirates team New Zealand
DUELL: Den amerikanske båten mot forsvareren Emirates team New Zealand