America's Cup

Fredag smeller de første startskuddene på Bermuda

Atemis i to av de fire føste matchene

Publisert Sist oppdatert

Etter et langt treningsopphold og mange uoffisielle matcher mellom de seks lagene som nå skal avgjøre de 35. seilaser om America's Cup, begynner alvoret med fire seilaser fredag.

Tøff start for Groupama

I den første seilasen møtes Oracle Team USA og franske Groupama. Det bør bli en enkel match for USA mot det svakeste laget i treningsseilasene. Deretter møter svenske Artemis det japanske Soft Bank laget som har den rutinerte Dean Barker som skipper. Det bør bli seier til svenskene som har imponert og er så godt som ubeseiret i treningsregattaene.

Groupama får en ny tøff match mot Emirates Team New Zealand som har valgt å trene hjemme i Auckland og som var det siste laget til å sette base på Bermuda. Laget har overrasket ved at vinsjene ombord betjenes av pedaler, og etter mye skepsis fra de andre lagene har også Oracle Team USA installert pedaler for en av vinsjene ombord. New Zealand blir som alltid å regne med og er blant de fremste favorittene til å vinne America's Cup etter at de var så nær sist gang.

Viktig for begge

Mange venter i spenning på fredagens siste match, Land Rover BAR mot Artemis. Ben Ainslies lag som vant fjorårets America's Cup World Series og som tar med seg to poengs bonus til kvalifiseringsregattaen har ikke vist tilsvarende form i treningsseilasene og har blitt slått alle gangene de har møtt Artemis-laget. Skikkelig regatta er imidtertid noe annet og er det noe Ben Ainslie har nok av, så er det vinnervije. En seier til svenskene her vi sende sterke signaler om lagets styrke.

Viktige bonuspoeng

Land Rover BAR med to bonuspoeng og Oracle Team USA med ett vil kunne bruke poengene fra AC serien i fall poenglikhet med andre lag i kvaliken. Oracle får uansett ikke delta i utfordrernes playoff der de fire beste møtes til semifinaler og finale i best av ni seilaser, men om de skulle vinne kvalifiseringsregattaen vil de få et bonuspoeng i selve AC finalen 17-27. juni.

 

Ikke lett å følge

For norske interesserte er det beste å laste ned den offisielle America's Cup appen og der kunne følge live streaming mot betaling. Man kan også motta gratis nyheter og oppdatering fra denne appen, og så vil vi i Seilmagsinet gjøre vårt beste for at våre lesere skal være mest mulig oppdatert om hendelsene på Bermuda.