Arcona 410 mot Dehler 41

Følelser mot fornuft

To seilbåter for lange dagsetapper, men med ulik pris. Det er svensk håndverk mot tysk masseproduksjon. Hodet sier Dehler, men hjertet sier Arcona. Det dreier seg om følelser mot fornuft.

Publisert Sist oppdatert

Både Arcona 410 og Dehler 41 ble lansert høsten 2011. Arcona ville lage en oppfølger til Arcona 400 fra 2001. Verftets husdesigner Stefan Qviberg fikk i oppdrag å lage en stabil 40-foter med vinnerpotensiale og seilegenskaper utenom det vanlige. Dehler erstattet sin 39-foter fra 1999, og Judel/Vrolijk fikk i oppdrag å skape en båt som setter nye grenser for fart og dynamikk. 

Nye modeller selger gjerne bra, og begge disse båtene gjør det godt på markedet. Ferske tall forteller at Arcona har solgt 16 båter av modellen, mens Dehler vil ha levert 40 båter til sommeren.

Begge verft er kjent for sine raske seilbåter som lokker regattaseilere, men deres nye båter skal også tiltrekke seg seilfamilier med sans for fart. Det kan være en fordel under ferieseilasen, hvor begge disse båtene vil gi snittfart mellom 7 og 8 knop i 5 til 6 sekundmeters vind. Det gir lett dagsetapper på 60–70 nautiske mil. Begge båtene har også dype og tunge kjøler som gir mye kraft på kryss – og trygghet i stygt vær. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS