Arcona 410 mot Dehler 41

Arcona 410 mot Dehler 41
Arcona 410
ÅPEN: Arcona følger moten med doble ratt og åpen hekk. Cockpiten er for bred..
SVENSK: Arcona er bygd i Estland, men stilen under dekk er typisk svensk. Den er mer påkostet og mer tradisjonell enn Dehler.
Dehler 41
BORD: For turseiling er et fast bord med griperekke å anbefale, men det er ikke et godt valg for regattaeiling med fullt mannskap. Dehler 41
TRENDY: Dehler har godt med naturlig lys og luftemuligheter, med båten virker hardere og kjøligere under dekk enn Arcona.

Følelser mot fornuft

To seilbåter for lange dagsetapper, men med ulik pris. Det er svensk håndverk mot tysk masseproduksjon. Hodet sier Dehler, men hjertet sier Arcona. Det dreier seg om følelser mot fornuft.

Publisert Sist oppdatert

Både Arcona 410 og Dehler 41 ble lansert høsten 2011. Arcona ville lage en oppfølger til Arcona 400 fra 2001. Verftets husdesigner Stefan Qviberg fikk i oppdrag å lage en stabil 40-foter med vinnerpotensiale og seilegenskaper utenom det vanlige. Dehler erstattet sin 39-foter fra 1999, og Judel/Vrolijk fikk i oppdrag å skape en båt som setter nye grenser for fart og dynamikk.

Nye modeller selger gjerne bra, og begge disse båtene gjør det godt på markedet. Ferske tall forteller at Arcona har solgt 16 båter av modellen, mens Dehler vil ha levert 40 båter til sommeren.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER