NY: Arcona 435 skal seile alt til sommeren, og bygges i Uddervalla.

Arcona med ny 43-foter

Arcona 435 skal seile alt til sommeren, og den skal bli rask som en 50-foter.

Publisert Sist oppdatert
OPPSKRIFT: Lett båt, tung kjøl, og mye seil. Det skal gjøre Arcona 435 rask og trygg.

Arcona 435 følger verftets oppskrift, og skal erstatte Arcona 430 som ble kåret til Årets Båt i Europa for en del år siden. Båten er bygget med maksimale seilingsegenskaper, og verftet hevder det blir den optimale performance cruiser og regattavinner. 

– Målet er oppnådd ved å bygge båten lett, ha en effektiv rigg, og samme stive stive skrog som verftet er kjent for, sier designer Stefan Qviberg.

Målet er at du skal kunne vinne regatta en helg, og seile ferie med familien neste helg. 

Enklere å håndtere

Arcona 435 får ett større storseil, og et mindre forseil enn dagens 43-foter. Nyheten skal være enklere å håndtere. Den skal også ha bedre lettvindsegenskaper. 

– Beregninger viser at båten skal seile like fort som en 50-foter, sier Qviberg i verftets pressemelding. 

Skandinavisk interiør

Båten får en klassisk planløsning med tre lugarer og to bad. Den får også tradisjonelt kartbord, som går på bekostning av badet akter. Byssa blir stor, med en liten u-form. 

– Innredningen er moderne, og gjenspeiler skandinavisk stil, står det i pressemeldingen. Båten blir bygget i Uddevalla, på samme sted som Arcona 465. 

Arcona har ikke latt seg friste av trenden med store skrogvinduer. 43-foteren får tre elegante små per side, nok til å slippe inn litt lys, men ikke som gir panorameutsikt. 

 

SKROG: Arcona 435 ferdig støpt
KLASSISK: Det er ingen overraskelser, hverken på dekk eller innredning på Arcona 435. Verftet følger velfungerende løsninger.