ÅRETS BÅT I EUROPA

RASKE: JPK 45 FC, Claub Swan 50 og Grand Soleil 34 er tre svært ulike båter, men med hver sine styrker og kvaliteter.
RASKE: JPK 45 FC, Claub Swan 50 og Grand Soleil 34 er tre svært ulike båter, men med hver sine styrker og kvaliteter.

Lesernes kåring: Raske turseilere

Årets båt i Europa-prisen blir delt ut  20. januar. Frem til da kan SEILmagasinets lesere stemme på sine favoritter. Stem frem den beste raske turseilere.

Årets båt i Europa blir kåret av en jury av journalister fra Europas ledende seilblader hvor SEILmagasinet er med. Vi har testet båter utenfor La Rochelle,  i Frankrike i september og Barcelona, i Spania, i oktober. Det er mange priser som blir delt ut i løpet av ett år, men ingen har samme status som Årets Båt i Europa. 

I år ble det nominert tre båter i fem ulike kategorier, mot fem i hver kategori tidligere.  Det har gitt juryen mer tid å vurdere hver båt under testseilingen. Nivået på de nominerte båtene var svært høyt i år. Aldri har det vært så mange sterke kandidater.

Det skjer mye innen utvikling av seilbåter, både for tur og regatta, og Årets båt i Europa er med på å vise hva som skjer.

Det er juryen som tar beslutningen om hvilken båt som vinner, men for gøy, lager SEILmagasinet en uhøytidlig avstemming hvor leserne kan komme med sin mening. Dette vil ikke ha konsekvenser for juryens avgjørelse. 

Du finner alle de nominerte seilbåtene her. 

 

Grand Soleil 34

Det italienske verftet lanserer en båt som kan beskrives som en mellomting av en ORCi-regattabåt og en helgturseiler. Verftet har nok sett mot suksessen Italia 9.98, og forsøker på sin vri med en tilsvarende konsept. Båten har en stor cockpit med rorkult, og en åpen innredning, utviklet for regatta og helgturer. 

 

Les mer om Grand Soleil 34 her

 

 

JPK 45 FC

JPK er kjent for å bygge regattabåter som dominerer IRC i Frankrike og England. JPK 45 FC er ikke bygget for IRC, men for langtur for de rastløse. Båten kan beskrives som en snill og turvennelig versjon av en Class 40. En ny nisje langturbåter. 

Cockpiten er bygget for å gi beskyttelse under dårlig vær, og innredningen skal fungere når båten ligger på skrå. 

Les mer om JPK 45 FC her 

 

Club Swan 50

Nautor utviklet en oppsiktsvekkende båt for å markere sitt 50 års jubileum. Club Swan 50 har alt blitt en sterk klasse, og en slik båt er på vei til Norge, mens en annen seiler med norsk eier og sveitsisk flagg i Middelhavet. Club Swan har på kort tid blitt den nye klassen. 20 båter er alt på vannet, og ti nye blir bygget i vinter. 

Les mer om Club Swan 50 her