ÅRETS BÅT I EUROPA

Lesernes kåring: Luksuriøse seilbåter

Årets båt i Europa-prisen blir delt ut  19. januar. Frem til da kan SEILmagasinets lesere stemme på sine favoritter. Stem frem den beste Luksuriøse seilbåt.

Publisert Sist oppdatert
eyoty2019

Årets båt i Europa blir kåret av en jury av journalister fra Europas ledende seilblader hvor SEILmagasinet er med. Vi har testet båter utenfor Orust,  i i Sverige i august og Barcelona, i Spania, i oktober. Det er mange priser som blir delt ut i løpet av ett år, men ingen har samme status som Årets Båt i Europa. 

I år ble det nominert tre til fem båter i fem ulike kategorier, mot fem i hver kategori tidligere.  Nivået på de nominerte båtene var svært høyt i år. Aldri har det vært så mange sterke kandidater.

Det skjer mye innen utvikling av seilbåter, både for tur og regatta, og Årets båt i Europa er med på å vise hva som skjer.

Det er juryen som tar beslutningen om hvilken båt som vinner, men for gøy, lager SEILmagasinet en uhøytidlig avstemming hvor leserne kan komme med sin mening. Dette vil ikke ha konsekvenser for juryens avgjørelse. 

Du finner alle de nominerte seilbåtene her. 

 

HALLBERG-RASSY 57: Stort fra Sverige

Hallberg-Rassy tar ideene fra 44-foteren opp i størrelse, og lanserer en sentercockpit-båt med to ratt for første gang. Verftet har klart å kombinere moderne ideer med tradisjonelle løsninger. Båtene utvikles tett mot krevende og kunnskapsrike kunder, noe som gjør at det stilles høye forventninger til 57-foteren.

 Les mer om Hallberg-Rassy 57 her 

SUNBEAM 46.1: Østerriksk luksus

Sunbeam er et verft plassert midt i Europa, som henter inspirasjon både fra nord og sør. Verftet har flyttet seg vekk fra sentercockpit-båter, mot en mer typisk middelhavstil. Verftets 46-foter er spekket med gode løsninger, og forventes å holde en høy kvalitet. Linjene stemmer, og seilegenskapene bør også holde høy klasse.

 

WAUQUIEZ PILOT SALOON 42: Dekksalong fra Frankrike

Wauquiez Pilot Saloon 42 ble lansert i Dusseldorf. Båten har en opphøyet salong, men har linjer som tilsier noe helt annet. Båten har en svært eksklusiv innredningsstil, og i følge dem som har seilt båten, så presterer den også på vannet.

Les mer om  Wauquiez Pilot Saloon 42 her

 

 

 

ELEGANT: Hallberg-Rassy 57 er en langbeint og luksuriøs seilbåt med moderne ideer.
LYSERE: Hallberg-Rassy har brukt eik i innredningen på 57-foteren som er et tilvalg.
ØSTERRIKE: Sunbeam 46.1 er en blanding av nordeuropeisk kvalitet og søreuropeisk design.
KVALITET: Sunbeam bruke solide og gode materialer i innredningen.
DEKKSHUS: Wauquiez har skapt en dekkshusbåt med dynamiske linjer.
STIL: Wauquiez er annerledes i stilen under dekk.