Årets Båt i Europa 2020

Regattabåter: J/99.
Regattabåter: J/99.

Lesernes favoritter

I morgen kveld deles prisene ut. Disse båtene ville vunnet om Seilmagasinets lesere hadde fått bestemme.

Publisert Sist oppdatert

De siste ukene har vi lagt ut skjemaer på SEILmagasinet.no hvor lesere har kunnet stemme på sin favoritt i ulike kategorier. Disse avstemningene vil ikke påvirke juryens valg, men forteller hvordan de ulike båtene oppfattes. Denne oppfatningen er basert på leserens erfaringer og påvirkninger. 

Velger ofte rett

Vi har kjørt slike avstemninger i en årrekke, og ofte har leserne truffet ganske bra. I fjor ble det to riktig av fem. Skandinaviske båter blir gjerne foretrukket.

Som juryemedlem har jeg selv et bilde over båter jeg tror er best før testseilingen, men i svært mange tilfeller blir valget annerledes etter en uke i de ulike båtene.

 

SEILmagasinets favoritter

 

Regattabåter: J/99.
Regattabåter: J/99.

Regattabåter: J/99

Knepen seier for J/99 foran Dehler 30OD, begge båter utviklet for shorthandedseiling. J/99 er litt større, og mindre radikal. Den er også mer turvennelig under dekk, og har en enklere dekksutrustning. Dehler 30OD er laget som en onedesign, mens J/99 skal hevde seg bra under IRC og ORC.

ClubSwan 36 fikk færrest stemmer i kategorien.

 

Raske turseilere: X4.0.
Raske turseilere: X4.0.

Raske turbåter: X4.0

Overlegen seier til X-Yachts foran Beneteau First Yacht 53, med ukjente Italia Yachts 11-98 sist. X4.0 er minste modell i PureX-serien som kombinerer komfort og fart på en utmerket måte.

 

Familieturseilere: Beneteau Oceanis 30.1.
Familieturseilere: Beneteau Oceanis 30.1.

Familieturseilere: Oceanis 30.1

Nærmest uavgjort mellom Oceanis 30.1 og Sun Odyssey 410, begge moderne franske turseilere. Oceanis 30.1 forsøker seg i en krevende marked hvor pris er viktig. Dette er en båt som har kvaliteter man ikke finner på bruktmarkedet. Spesielt cockpiten er imponerende. Båten seiler også bra, og har tøffe linjer.

 

Luksuriøse båter: Amel 60.
Luksuriøse båter: Amel 60.

Luksuriøse seilbåter: Amel 60

Seier til Franske Amel, over Oyster, begge båter i premium-markedet. Amel 60 er en annerledes båt fra et annerledes verft. Filosofien er å redusere problemene for båteieren. Båten setter sikkerheten på alvor.

FAVORITTER: Slik stemte SEILmagasinets lesere.
FAVORITTER: Slik stemte SEILmagasinets lesere.