NORTHERN PASSAGE hjemme igjen:

Ousland på vei til Oslo

Ousland på vei til Oslo

Lørdag kommer Børge Ousland og Thorleif Thorleifsson seilende inn til den samme bryggen de forlot for fire måneder siden. Nordpolomseilerme inviterer alle til å møte dem på Frammuseet i morgen klokken 1400.

Publisert Sist oppdatert

NORTHERN PASSAGE seilte inn Oslofjorden for flere dager siden, men har holdt seg unna Oslo slik at den planlagte mottakelsen på Frammuseet lørdag klokken 1400 skulle gå som planlagt.

– Vi kunne kommet frem mye tidligere, men siden så mange har satt av lørdagen så venter vi til det, skriver mannskapet på bloggen sin.

Mottakelsen skjer på bryggen nedenfor Frammuseet, og etterpå blir det samling for inviterte på Dronningen hos KNS. De forventer rundt 100 personer, og det blir sannsynligvis langt flere på Fram Museet.

NORTHERN PASSAGE er den første seilbåten som har kommet rundt Nordpolen på en arktisk sesong.

Den russiske båten PETER 1 var første båt inn i Lancaster Sound og dermed den første som klarte både Nordøst- og Nordvestpassasjen på en sesong. NORTHERN PASSAGE var rett etter PETER 1 på det punktet, som av mange blir ansett som inngangen/utgangen av Nordvestpassasjen. Det finnes ingen offisielle rekordregler for disse passasjene.

RX II med Trond Aasvoll, Hans Fredrik Haukland og Finn Andreassens ble tidligere i sommer den første norske båten som har seilt rundt Nordpolen. De brukte to sesonger på prestasjonen.

PETER 1 seilte inn i norsk farvann på torsdag og er nå på vei langs kysten av Sørlandet.