Informasjon fra Åsgårdstrand Seilforening

Fin aktivitet i jollegruppa

Det har vært god oppslutning om aktivitetene vi har gjennomført gjennom vintersesongen.

Per Arne Høstvang • Pepperkakebaking er en hyggelig samling der vi fyller opp kakebeholdningen før jul. I januar var vi og klatret på Høyt under taket. Der fikk vi prøvd ferdighetene i veggen. Noen av seilerne driver også med klatring som trening gjennom vintersesongen. Vi hadde en flott skidag i løypene på Kongsberg i februar, der vi også fikk følge av jollegruppa fra Horten Seilforening.

Litt teori skal også på plass før vi starter opp igjen ved påsketider.

Vi gleder oss til neste sesong og har startet planleggingen. Vestfold Cup er en populær regatta vi skal avholde 7. – 8. mai. Vel møtt til ny sesong.

Noen av de eldste jolleungdommene vil i år prøve seg i J/70 og følge ungdomsserien, samt delta i den ordinære ligaseilingen. Vi gleder oss!

Snart i gang

For oss her i Åsgårdstrand har det vært en mild vinter og god anledning til å tenke på seiling. Og vi er godt i gang med å planlegge sesongen.

Det vil bli en sesong med høy aktivitet og mange spennende arrangementer på regattasiden. Satsing på J/70-seiling blir videreført med noen nye ansikter om bord. I tillegg skal ungdommene prøve seg alene og delta i ungdomsserien for J70, det blir veldig spennende.

Noen små oppgraderinger er gjort på huset, så vi er klare for en ny sesong. Vi håper at vår gjestehavn blir like bra brukt i år, selv om Sverige og svenskekysten er åpnet opp igjen. Sjekk på Mooringo om det er ledig plass eller se på vårt webkamera om det er ledig langs brygga. Velkommen skal dere være.

Jollegruppa er også klare for ny sesong. Vi fikk kjøpt bra med utstyr sist år, så vi skal være godt dekket, både for nykommer og videregående.

Sees snart på vannet!

Per Arne Høstvang, Leder Åsgårdstrand Seilforening

Planlagte regattaer

• 7.–8. mai: Spring cup joller (Vestfold cup)

• 28.–29. mai: 2.4 m, Nordisk mesterskap

• 3.–6. august: X-35, Norgesmesterskap og Word Championship

• 13. august: TwoStar kjølbåt

• 2.–3. september: H-båt, Norgesmesterskap

• 24. sept: Klubbmesterskap

• I tillegg starter vår Tirsdagsregatta 3. mai og vil pågå helt fram til klubbmesterskapet 24. september, kun med en pause i sommerferien.

• I fjor gjennomførte vi et vellykket Mesternes Mester-arrangement og vi håper å få mulighet til å arrangere dette også i år.

Alle våre regattaer vil publiseres ved hjelp av Manage2Sail. Mange i foreningen læres nå opp i systemet, både ved hjelp av NSF og ved interne krefter.

Regattakomiteen ved Ottar Bue

.

«Slik gjør vi det hos oss»

Stein Dahle • Daglig drift av idrettsforeninger er ganske komplisert og er i økende grad avhengig av IT-systemer.

Når driften baserer seg på frivillig tillitsvalgte, hvor noen går ut og nye kommer inn, er utfordringen å sikre at vi over tid bruker systemene riktig og innenfor idrettens og foreningens lover. Ofte kalt «beste praksis». Dette gjelder alt, fra hvordan vi kaller inn til møter, skriver og arkiverer møtereferat, bruker havnesystemer til støttesystemer for regatta, som for eksempel Manage2Sail.

Datakomiteen har i 2022 igangsatt et prosjekt for å definere standard arbeidsmetoder. Målet er å ha en opplæringspakke bestående av brukerinstrukser og videoer, presentasjoner som de tillitsvalgte skal benytte seg av ved behov, spesielt ved opplæring av nye tillitsvalgte.

.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.