ASKER SEILFORENING:

FRA BØRSHOLMEN: Asker Seilforening leier ut Andunger til medlemmene sine.
FRA BØRSHOLMEN: Asker Seilforening leier ut Andunger til medlemmene sine.

Børsholmen har mye å by på

Børsholmen har vært en kjent og kjær «institusjon» i Asker-skolene i en årrekke med et svært godt tilbud som alternativ-skole. Dette tilbudet ble dessverre avviklet for noen år siden, av politiske årsaker.

Publisert Sist oppdatert

Sakte, men sikkert, jobber vi med å bygge opp et nytt tilbud til skolene i nærmiljøet. I fjor hadde vi 180 ungdomsskoleelever fra Risenga på besøk gjennom hele vårsesongen. Dette var et samarbeid både elevene, skolens administrasjon, seilforeningen og ikke minst våre dyktige, frivillige instruktører satte stor pris på. Dessverre er samarbeidet med Risenga satt på vent på grunn av oppussing på skolen. Elevene er midlertidig flyttet til Drengsrud og reiseveien blir litt for lang.

Men i år er vi så heldige å få besøk av elever fra Arnestad skole. I skrivende stund er ikke alt helt avklart, men det vi vet er at det blir aktivitetsdag hver uke gjennom vårsesongen, for én klasse av gangen. Vi får sannsynligvis også besøk av SFO på Arnestad en dag i uken i SFO-tiden på ettermiddagen. Vi gleder oss til å ta imot nye elever til vannaktivitet, seiling, lek og moro.

Instruktør

Har du lyst til å være med som instruktør for skolebarna? Vi trenger gode hjelpere, både trygge, gode seilere, og hjelpere på land. Det viktigste er at du har lyst til å bidra til at enda flere Asker-barn får være med på lek og moro på – og ved – sjøen. Dette er på dagtid og er frivillig innsats, altså betalt i gode opplevelser. Ta kontakt med [email protected] om det høres interessant ut så kan vi fortelle mer.

Hemmelighet

Visste du at du kan leie en Andunge av seilforeningen som du kan benytte når du vil gjennom sesongen?

For en svært rimelig pris kan du ta deg en tur på fjorden med en av våre Andunger. Ta med deg familien eller noen venner ut for å seile, bade eller ta en oppdagelsesferd på fjorden.

Det eneste kravet vi stiller er at du har Rormann-sertifikat og at du er medlem i Asker Seilforening.

Nytt av året er også at du kan VIPPSe betaling per gang. Du trenger altså ikke betale for hele sesongen om du ikke tror det blir så mange turer.

Rormann-sertifikat

Rormann-sertifikatet er et kurs Asker Seilforening har holdt i mange år og der det har blitt utdannet mange trygge, gode seilere.

Det er først og fremst et praktisk kurs hvor man blant annet lærer å beherske båten under ulike forhold, ta den inn og ut av bryggen, sikkerhetsprosedyrer, knuter og tau. I tillegg lærer man også Sjøveisreglene, å lese sjøkart, og nautiske ord og uttrykk.

Dette er et veldig populært kurs hvor du får en god innføring i seiling og båtliv, og i tillegg kan du etter gjennomført dra på seiltur i en av våre Andunger.

Kurset ledes av Lasse Naumann som er en dyktig og populær lærer. Spørsmål om kurset kan rettes til [email protected] eller [email protected]

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.