Herlig seiling, Oslofjorden Rundt

God vind, og en perfekt anledning for å lære regattaseiling.

Publisert Sist oppdatert

Oslofjorden Rundt byr på mye. Det er en regatta hvor det er mulig å kombinere shorthandseiling og seiling med fullt mannskap i samme regatta. Regattaen er en bra gjennomkjøring, enten du skal seile Færdern, eller Seapilot2Star.

Kveldseilas

Det deltok 72 båter, hvor 47 seilte shorthand på fredag kveld. Da seiles det en lengre bane, og heldigvis var det god vind fra nordøst.

Lørdag var det regatta for alle klasser. Da ble det seilt en forkortet bane på grunn av lett vind.

Sist over startlinjen

Selv var jeg med for tredje år på rad, men aldri gjort det så dårlig. For første gang seilte jeg med fullt mannskap, det vil si hele familien, bortsett fra eldstemann. Bytte av fall gjorde at genuan ikke ville rulle seg ut før start. Det gjorde at jeg var i mastetoppen da starten gikk.

Bedre ble det ikke heller at jeg ikke hadde fått med meg baneforandringen, noe som gjorde at jeg seilte med en for lav kurs, og lite trykk i gennakeren. Det hjalp heller ikke at båten ikke har vært på land på 14 mnd.

Om man lærer av sine feil, så går det nok bedre til neste år. Tross resultater. Det ble n hyggelig dag på fjorden.

 Og vinnerne er

Gratulrer til Torgeir Sten Askvig og Geir Daleng for seiler i den lille shorthandklassen, Elling Rishoff og Øyvind Rishoff I den store.

Erling Guderud I den lille klassen lørdag, og Kristian Heder i den store. Jan Birger Jansen vant klassen uten spinnaker. Svein Are Løtveit var best I shorthand fredag av de store, og Øyvind Degnes i den lille.

Du finner alle resultater her

SILKESEILAS: Lett vind preget lørdagens seilas av Oslofjorden Rundt, men den forsvant ikke før etter at alle båter var i mål.
SILKESEILAS: Lett vind preget lørdagens seilas av Oslofjorden Rundt, men den forsvant ikke før etter at alle båter var i mål.