Informasjon fra Asker Seilforening

Åpen dag – mestring hos alle

Søndag 1. mai inviterte Asker Seilforening til åpen dag på Blakstadtangen. Et gratis arrangement for alle som var nysgjerrig på seiling.

Seiling kan lett bidra til å føle mestring, og det var det mange store og små som fikk oppleve i båt en vakker vårdag under flotte forhold og kyndig veiledning.

Andunger, Expresser, Optimist, Fevaer samt båt tilpasset paraseiling var ble stilt til disposisjon med trenere og veiledere. Etter endt seiling smakte det godt med varme pølser fra grillen, is og vafler fa kiosken.

Nå har vi vært gjennom et par år med korona, og endelig kan vi åpne dørene for medlemmer og publikum igjen. Åpen dag var en fin måte å markere sesongåpning, hvor vi kunne samles og glede oss sammen over all den glede seiling gir for små og store.

.

Godt i gang

…vi er godt ute i mai måned og alle gruppene er godt i gang. Ikke minst er det godt å kunne samle flere i grupper og på arrangementer.

I våres gjorde vi forsøk på å invitere til «åpen dag». Vi var spente på om det ville dukke opp noen nysgjerrige på seiling. Med fasit i hånd kan vi konstatere at det var vellykket og mange fattet interessen for seiling, som igjen kan bety økt aktivitet.

Det var en formidabel interesse for prosjektet «jenter setter kursen». Over 160 jenter var kjappe med å vise interesse for å være med på seiling på ulike nivåer. Nå er prosjektet godt i gang og er et godt bidrag i rekruteringen for seilsporten.

Tradisjonsrike Oslofjorden Rundt er nettopp avviklet med klasseinndeling for enhver smak.

Asker Seilforenings medlemmer mottar nå SEILmagasinet i digital utgave. Har du fortsatt ikke fått logget deg på – ta kontakt direkte med SEILmagasinet. Du vil fortsatt kunne få papirutgaven til hyggelig medlemspris.

I år er Asker Seilforening 90 år. Det skal feires og dato blir straks annonsert.

Fortsatt god seilsesong.

Calle Andersen,

leder Asker Seilforening

Kurs

TRYGG PÅ VANNET

Nybegynner, fra 7 år Mestring i Optimistjolle,brett, roing, padling, bading, sjøveisregler og annen moro som gjør det tryggere å oppholde seg ved og på vannet.

OPTIMIST VK

Enmannsjolle. Viderekommen fra 8 år. Bygger videre fra nybegynnerkurset med fokus på å bli trygg, glad i seilsporten og ha det gøy!

OPTIMIST REGATTA

Enmannsjolle, Viderekommen fra 8 år. Tar skrittet mot regattaseiling samtidig som man viderefører seilglede.

RS FEVA

Tomannsjolle. Nybegynner og Viderekommen fra 10 år

Fin nybegynnerbåt for de som har lyst til å seile to sammen, Feva er også en utfordrende og morsom regattabåt.

PARASEILING

Paraseiling er et tilbud for deltagere med fysiske funksjonsvariasjoner.

Det finnes flere tilbud også for voksne gjennom sesongen, som Seilkurs for Voksne, Brettseiling, Onsdagsregatta m.m. Vi tilbyr utlån av utstyr som joller, brett, SUP. I tillegg har vi Oslofjordens fineste kiosk, og klubbhus for utleie.

Starter egen damegruppe «Jenter setter kursen»

Vi har tilbud til de som aldri har vært i en båt i alle aldre fra 8–9 årsalderen og opp til godt voksne, og paraseiling for bevegelseshemmede. Nå er vi også i gang med egen dame gruppe med prosjektet «jenter setter kursen». Vi har allerede over 150 interesserte damer som vil lære mer om seiling på ulike nivåer.

– Jeg er overrasket over hvor god respons vi har fått på initiativet. Vi har skapt et tilbud for kvinner på alle nivåer, og har truffet bra, mener Beate Cathrin Haugen. Hun står bak Askers Seilforenings nye treningstilbud for kvinner, et tilbud som lokket flere enn 50 til foreningens klubbhus i satren av mai.

Beate Cathrin Haugen. Har bakgrunn fra alpint, og har kommet seg inn i miljøet i Asker etter å ha kommet med som mannskap på en stor båt.

Fra seilforeningene

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon, og ikke underlagt Redaktørplakaten.