Asker Seilforening

Egen trener og «dummy»-start på onsdagene

Asker Seilforening har lagd en ny vri på onsdagsregattaene. Det er blitt tatt godt i mot av storbåtseilerne.

Publisert

Tidligere har ofte onsdagsregattaene ofte vært seilaser på faste merker hvor treningsutbyttet har vært begrenset til læring av egne feil. Det er en lite effektiv treningsform, og den kan i verste fall bidra til innlæring av uvaner og feil.

Storbåtgruppen har derfor forøkt å oppgradere onsdagsseilasene som treningsarena for storbåt.

I de to foregående sesongene har vi lagt ut bevegelig toppmerke og start-/mål-linje mellom bøye og startbåt vinkelrett på vinden.

Et skritt videre med dummy-start

I vår har vi gått et skritt videre ved å arrangere «dummy­start» som avbrytes etter 5 minutter. En god start betyr svært mye for resultatet.

De fleste klubbseilere er altfor forsiktige i starten, og «dummystart» gir anledning til å trene på bedre timing til linjen og tett manøvrering i feltet før start.

Egen storbåt-trener

Vi har også knyttet til oss en egen storbåttrener, Richard Karlsen. Han har beskrevet et treningsopplegg på storbåtgruppens Facebook-side. Han har fulgt regattaene fra trener-RIB og gitt gode tilbakemeldinger til deltagerne underveis. Han har også filmet og tatt bilder. Etter regattaen er film og bilder gjennomgått med kommentarer og veiledning i klubbhuset. En mengde bilder og filmer er også lagt ut på storbåtgruppens Facebook-side. Det skaper naturligvis interesse og diskusjon – og ytterligere læring.

Plass til flere

Kommentarene til opplegget har vært mange og positive. Opplegget vil bli videreført i høst. Etter året sesong vil opplegget bli evaluert, og forhåpentlig får vi finansiering til videreføring kommende sesonger, med nødvendige justeringer. Et idrettslag uten trener hører forhåpentlig fortiden til.

Det er veldig hyggelig om enda flere etter sommeren ønsker å ta del i det fine treningsopplegget vi har fått til i Asker Seilforening. Onsdagsregattaene pågår nå.