ASKER SEILFORENING:

RIGG-SAMLING: Didrik Godaker fra Southern Cross (til høyre) sammen med Audun Gjøstein fra storbåtgruppen i Asker Seilforening.
RIGG-SAMLING: Didrik Godaker fra Southern Cross (til høyre) sammen med Audun Gjøstein fra storbåtgruppen i Asker Seilforening.

Stor interesse for vintersamlingene i storbåtgruppen

Samlingene i storbåtgruppen i Asker Seilforening er et populært tilbud, langt utenfor vår egen klubb. De månedlige samlingene fyller stadig klubbhuset. Flere ganger har vi flyttet arrangementet til Oslofjord-museet for å få plass til alle. Det er vi veldig glade for.

Publisert Sist oppdatert

Vinterens samlinger begynte med Anders Lewanders’ foredrag i Oslofjord-museet. Anders er en svært merittert seiler som blant mye annet på listen kan føre opp Volvo Ocean Race. Anders hadde en litt annen vinkling enn vi vanligvis hører.

Han fortalte blant annet om de mentale utfordringene man kan møte i havseilaser og hvordan man forbereder seg på det. Mer enn 160 seilinteresserte stilte opp for å høre Anders’ foredrag. Det er antagelig ny rekord.

Vår egen Pål Stiansen fortalte om sine erfaringer fra singlehanded-seilasen Silverrudder, som han seilte i Danmark i fjor høst og vant! Antagelig vil det være flere fra Asker som melder seg på årets Silverrudder etter dette, om de da ikke ble litt skremt av bilder og beretninger om hårfine passeringer, grunnstøtinger og mastebrekk?

Didrik Godaker fra Southern Cross har lært oss å spleise Dyneema og gitt oss en god innføring i hva det er viktig å se etter ved riggsjekk. Utifra engasjementet å dømme vil det bli mye bra spleis å se på båtene til våren. Tusen takk til Didrik for veldig god og tålmodig hjelp til nyttig kunnskap.

I skrivende stund venter vi spent på foredraget om «Mobil og nettbrett i seilbåt». Axel Nissen-Lie og Erik Kristiansen skal dele sine erfaringer med oss.

Aller sist ut, 24. april, gjør vi oss klare for sesongstart. Da handler det om sikkerhet om bord og vi skal lære mer om lokal meteorologi og strøm som en siste teoretisk innsats før vi møtes på banen.

Har du ideer til foredrag eller kurs storbåtgruppen kan arrangere neste vinter? Send oss gjerne innspill. Ta kontakt med [email protected] eller [email protected]

FRA SEILFORENINGENE

SEILmagasinet samarbeider med en rekke seilforeninger landet rundt. Disse foreningene har egen side i magasinet med innsendt stoff. Dette stoffet blir også publisert på SEILmagasinets nettside. Denne artikkelen er innlevert av en seilforening og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.