SESONGSTART: Optimistseileren er tidlig i gang på Vestlandet.
BRETT: Ingen planevind for brettseilerne.
LASER: Mange laser-seilere samlet under kretssamlingen på Vestlandet.
VÅR: Mild februarhelg lokket 47 seilere ut på vannet.

Rekordtidlig sesongstart på Askøy

Askøy Seilforening gamblet med været og valgte en rekordtidlig sesongstart med helgens kretssamling for jolleseilerene.

Publisert Sist oppdatert
VÅR: Mild februarhelg lokket 47 seilere ut på vannet.

Vil holde prisene nede

– Oppslutningen var flott. Som arrangør prøver ASF å lage en «lavbudsjettsamling» med meget gunstige priser både for mat og for overnatting, det skal ikke stå på familieøkonomien om man skal velge å ta turen på en kretssamling, sier leirsjef Anne Marie Hjorth.

Hun ber derfor pent om få rette en takk til sponsorer som fiskematleverandør Hallvard Lerøy og ikke minst de mange frivillige medarbeiderne.

– Disse kreftene gjorde det sammen det mulig å gjennomføre en rimelig samling uten at vi måtte inngå kompromisser hva angår sportslig innhold og forpleining.

Travel, travel sesong

Etter helgens kretssamling for joller blir det en kort pause i arrangørvirksomheten i ASF før en travel sesong starter for alvor. 22. april arrangeres regattaen «Thorvalden», 6. og 7. mai er det duket for Askøy Race Weekend for Yngling og Melges. To uker senere, 19.–21. mai arrangeres Norgeshus Seilmakeren Doublehanded mellom Askøy og Haugesund, mot slutten av august er det igjen tid for klassikeren Askøy Rundt før sesongen avsluttes med Yngling-NM 23. og 24. september.

Kulisser under sykkel-VM

I tillegg til at dette har Askøy Seilforening planer om å kaste glans over sommerens sykkel-VM i Bergen. 17. september stiller klubben med flest mulig båter på fjorden mellom Askøybroen og Sotrabroen.

Muligens blir samlingen gjennomført som en liten regatta, uansett skal båtene utgjøre et fargerikt bakteppe for TV-bilder som skal sendes over hele verden.

LASER: Mange laser-seilere samlet under kretssamlingen på Vestlandet.
BRETT: Ingen planevind for brettseilerne.