MELGER: Maurice?O Connell er regjerende verdensmester i Melges 24-klassen.

Verdensmester til Melges 24-treningsleir

Melges 24 Speedcamp 2017 på Askøy Seilforening 1.-2. april.

Publisert Sist oppdatert

Med blod på tann har Melges 24 miljøet i Askøy Seilforening ta initiativ til treningsleir på Hauglandsosen 1-2 april. Treneren er ikke hvem som helst. Han er regjerende verdensmester i klassen fra VM i Miami. Maurice’O Connell seilte inn til gull med IRL829 etter en 7 år lang jakt på troféet, skriver Jens Altern Wathne til SEILmagasinet.

Seilmaker og landslagstrener

Melges seilerne på Askøy skal ha en intensiv trening over to dager. Maurice er av yrke seilmaker og har jobbet som irsk landslagtrener. Han har selv seilt OL klassen Star i mange år. «Dette blir en kjempe opptur for alle de 12 deltagende båtene. Vi sjøsetter på fredag, trener lørdag og søndag. Vi har tilreisende lag fra Farsund, Kristiansand og København. Foruten om dette er de mange fra Askøy Seilforening og to fra Ran Seilforening».

Askøy Seilforening har en solid og moderne infrastruktur med flere kraner for uttak, stor parkeringsplass og et flott service bygg med alle fasiliteter. Selve seilingen vil skje på Hauglandosen som ligger 10 minutter fra havnen. Hoved elementene er båtbehandling, akselerasjon, deselerasjon, båtfart og forberedelser. I tillegg til dette vil det bli starttrening og korte regattaer.

Starten på Javacup 2017

Tilreisende og de som ønsker dette kan bo i nøst på kaien og har kort vei til matserveringen. Det er et fyldig program som inneholder breifer /debriefer og god tid til diskusjon. I tillegg til dette vil det bli premieutdeling for Javacup 2016 og kickoff for Javacup 2017 under festmiddagen på lørdagen.

«Responsen fra seilerne har vært enorm og vi har kun en ledig plass til samlingen. Jeg tror tidspunktet og hvem treneren var trekker» sier Jens Altern Wathne.  Flere har sagt at de setter båten igjen til Akt 1 av Javacup 2017 som er Askøy Race Weekend første helgen i mai.

 

BEST: «Party Girl» vant Javacup for 2016, en båt med Jens Altern Wathne som skipper.
MELGER: Maurice?O Connell er regjerende verdensmester i Melges 24-klassen.