SEILNORGE – ASKØY SEILFORENING:

SEILSPORTSENTER: Askøy Seilforenings seilsportsenter er utgangspunkt for foreningens aktiviteter.
SEILSPORTSENTER: Askøy Seilforenings seilsportsenter er utgangspunkt for foreningens aktiviteter.

Ny seilsesong med mange muligheter

Seilsesongen er i gang her på Vestlandet og flere båter i vår forening har allerede deltatt i regatta i 2019.

Publisert Sist oppdatert

Terminlisten for kretsen ligger på Hordaland Seilkrets’ nettside, og jeg oppfordrer alle til å sjekke datoer og krysse av i kalenderen for de regattaene de planlegger å delta i.

Den første regattaen vi skal arrangere i år, er Vårbløyta. Den seiles på faste merker i Hauglandsosen og Hjeltefjorden. Og samme helg arrangeres også Askøy Race Weekend for Melges, Yngling, Express og X-35 på bane i Hauglandsosen.

Når vi kommer ut i mai arrangeres Seilmakeren Doublehanded, som for undertegnede er vårens fineste regatta. Askøy Seilforening håper selvfølgelig på økt deltakelse. I 2018 deltok 37 båter, en økning med fem båter fra 2017. Seilmakeren Doublehanded vil i år ha samme løp som i fjor – uten pitstop – basert på de positive tilbakemeldingene fra fjorårets seilas.

Neste regatta deretter er Nautic Askøy Rundt i august som blir arrangert for 41. gang. Denne regattaen har vi arrangert hvert år fra foreningen ble stiftet i 1979. Vi har hatt forskjellige løp, men planlegger i år det samme som i fjor, med arrangement og premieutdeling på seilsportsenteret etter regattaen.

Det største og mest krevende arrangementet i 2019 blir åpent NM for Melges 24 den siste helgen i august. Her vil det bli mange tilreisende båter og seiling i tre dager.

I tillegg til regattaene som allerede er nevnt, er vi også med og arrangerer Hjeltefjordtrimmen, som er et samarbeid med Ran Seilforening.

Informasjon vedrørende våre regattaer vil bli lagt ut på nettsiden til foreningen fortløpende. I tillegg vil vi sende ut innbydelser via NOR Rating.

Som regatta-arrangør ønsker jeg selvfølgelig flest mulig på startstreken i våre regattaer. Flere konkurrenter gjør regattaen mer spennende for både arrangører og deltakere.

Markedsføring er selvfølgelig viktig, men det er ikke så fristende å melde seg på en regatta hvis det er få deltakere. Så ikke vent til påmeldingsfristen går ut, meld deg på så snart som mulig.

For å få gjennomført våre regattaer trenger vi mange frivilligere både med og uten erfaring. Har du mulighet og lyst å gjøre en jobb for foreningen er det fint hvis du tar kontakt.

Vi møtes på fjorden!