SEILNORGE - ASKØY SEILFORENING:

Nye medlemmer i foreningen

Askøy Seilforening kan rapportere at vinteren har brakt flere medlemmer til foreningen og det store båthavnanlegget i Kaggevikanene.

Publisert Sist oppdatert

Her er to av de nye seilerfamiliene som har meldt seg inn i foreningen:

Planlegger langtur

NYE MEDLEMMER: Hanne Fromreide og Vegar Oen er ferske seilere og har meldt seg inn i Askøy Seilforening.
NYE MEDLEMMER: Hanne Fromreide og Vegar Oen er ferske seilere og har meldt seg inn i Askøy Seilforening.

Hanne Fromreide, Vegar Oen og barna på seks og ni år er ganske ferske som seilere, men familien har store planer om langtur om ikke så alt for lenge.

– I april i fjor meldte vi oss på seilkurs hos Nautic, bare for å sjekke ut om seiling var noe for oss. Vi hadde nemlig fått en drøm om å ta steget ut av hverdagskaoset, sier Hanne.

Seilkurset gav mersmak og jakten på båt startet. Resultatet ble SY «Saphir», en reisevant Jeanneau Sun Odyssey Performance 39.

Gran Canaria og Middelhavet. Båten har allede har vært jorden rundt med tidligere eiere og nå planlegger familien sitt «prosjekt langtur».

Avreise blir allerede til sommeren. Da settes kursen mot Gran Canaria, men det er ikke den klassiske turregattaen ARC (Atlantic Rally for Cruisers) som lokker seiler­familien i denne omgang:

– Nei, planen er at vi holder oss på denne siden av Atlanteren. Etter vinteroppholdet på Kanariøyene settes kursen nordover igjen og videre inn i Middelhavet i 2020, oppsummerer Hanne Fromreide.

Ville inn i et seilermiljø

OGSÅ NYE: Rune Håheim og Sigrun Fossøy Håheim er også nyinnmeldte i Askøy Seilforening.
OGSÅ NYE: Rune Håheim og Sigrun Fossøy Håheim er også nyinnmeldte i Askøy Seilforening.

En annen seilerfamile som nå har meldt sin ankomst til Askøy Seilforening er ekteparet Sigrun Fossøy Håheim og Rune Håheim.

Rune forteller at han var på et lite seilkurs våren 2013 og da seilte for første gang. Kurset må ha gitt umiddelbar mersmak, for allerede på sensommeren samme år ble familiebåten kjøpt, en 2008-modell Bavaria 38 Cruiser.

– Vi har brukt båten til ferie og helgeturer med våre tre barn, men grunnen til at vi vi meldte oss i seilforeningen var et ønske å komme inn i et miljø med flere seilere enn der båten lå tidligere, sier Rune Håheim.