Avansert ankervakt
Avansert ankervakt

Avansert ankervakt

Ny gratis app gir deg alarm om ankeret skulle slippe.

Publisert

Mange syns det er skummelt å ligge på svai. Det krever erfaring og riktig utstyr for å ankre opp skikkelig. Frykten er at ankeret slipper om natten og båten driver av gårde. Det finnes mange apper som gir en alarm o slikt skjer, men en ny norsk gratis app skal være enda mer avansert. Den fungere  uten at mobilen er på internett.

App’en tilbyr mange funksjoner. Bl.a. kan den grafisk vise hvordan båten svinger rundt ankeret – med en komplett ”track history”. Du kan også se anker og båt på et kart.

Det kan gis alarm hvis båten driver av for langt fra ankeret, hvis den kommer inn i en (valgt) alarm-sektor, ved vind-skift, eller hvis GPS’en svikter. App’en kjører i bakgrunnen – også mens telefonen ”sover”. Du kan eventuelt også samtidig  bruke telefonen til andre ting, uten å påvirke ”My Anchor Watch”.

Har telefonen forbindelse med telefon-nettet, kan app’en sende en SMS-melding hvis alarmen går, slik at du faktisk kan ta en tur til kjøpmannen på land, uten å bekymre deg altfor mye om båten ligger trygt eller ikke. Du kan også sende en SMS til båten, og automatisk få en status-SMS sendt tilbake til din telefon, med relevant informasjon om ankrings-tilstanden.

Appen er utviklet for Android. 

Du finner appen her