Påskeregatta Mallorca

Avsluttet dagen med seier

Tvillingene Agerup fikk fullklaff i dagens to siste seilaser

Publisert Sist oppdatert

De norske jentene er blant de beste i 49erFX klassen når de får det til å klaffe og særlig når det er skiftende og vanskelige forhold. Det viste tvillingsøstrene Ragna og Maia Agerup i dagens to siste seilaser der de hanket inn 2. og 1. plass. Helene Næss og Marie Rønningen vant dagens første seilas, men med 14. og 18. plass i de to siste måtte de overlate lederplassen blant de norske til konkurrentene fra KNS som nå ligger på 6. plass sammenlagt med 36 poeng. Næss og Rønningen er 12 med 63 p. Agerupjentene hadde to gode starter ved båten på en skeiv linje. Dermed kunne de komme seg ut på den favoriserte høyresiden og og slo siden på skiftene.

Denne regattaen er ikke så viktig for FX jentene og egentlig mest trening for EM i Barcelona senere. Men som jentene sier, - Vi må benytte enhver anlednng til å vise styrke.

Ruth fortsetter å imponere

Også Kristian Ruth hadde en bra dag idag, med 3. og 12. plass. Dermed holder han 2. plassen sammlenlagt med 7 poeng. Til sammneligning ligger Robert Scheidt på 4. plass. Mathias Mollatt hadde en bedre dag idag og med 15. og 4. plass rykket habn opp til 21. plass med 22 poeng. Hermann Tomasgaard var ikke like heldig og ligger nå på 28. plass etter to 18 plasser.

- Det var en vanskelig dag uten noe spesielt system å følge, sa den norske treneren Anton Garrote etter dagens seilaser. - Retningen var mer eller mindre den samme, og timing var avgjørende. Slo man for tidlig og konservativt gjorde båtene på utsiden det bedre. Idag gjaldt det å seile på gode instinker og uten frykt, sa Garrote. Og det er å seile på instinkt særlig Kristian Ruth har utviklet seg denne sesongen.

Høst mot topp ti

Line Flem Høst hadde ikke helt dagen igår, men idag viste hun bedre saker og med plasseringene 4 og 3 krabbet hunn opp på 9. plass, bare fire poeng bak den danske VM vinneren Anne Rindom.

Stang ut for Pedersen

Anders Pedersen som seilte så bra igår hadde ikke dagen idag. Med plasseringene 18 og 27 dalte han pent og rolig ned på 8 plass sammenlagt.

Håp for Mollestad

Maria Mollestsad hadde 19. og 9. plass idag. Nå ligger hun på 14 plass med  11 poeng opp til topp ti. Sebastian Wang-Hansen får det imidlertid ikke til å klaffe og ligger 45 sammelagt