Seiljuss

Betatt av sommeren

Ha kontroll på egne følelser ved båthandel, og lag avtaler.

Publisert

Det kommer til å bli herlige dager, og det kommer til å komme ubehagelige overraskelser. Noen problemer kan du unngå hvis du følger noen enkle råd når du skal gjøre en handel: Lag avtaler, uansett hva som skal kjøpes eller selges, og uavhengig av hvilken tjeneste som skal leveres. Det trenger ikke å være veldig komplisert. Du trenger ikke å sette opp et voldsomt dokument, men gjør noe. Min erfaring er at begge parter glemmer, og ikke helt sjelden fører selgers og kjøpers dårlige hukommelse til at det oppstår uenigheter og krangler. Det er heller ikke helt uvanlig at man glemmer til egen fordel.

Har du ikke mulighet til å lage en vanlig avtale, så gjør noe. «Noe» er uendelig mye bedre enn ingenting. Send for eksempel en e-post eller en sms hvor i alle fall de viktigste tingene er med. Hva skal kjøpes, og hvilken stand er tingen i? Skal selger gjøre «noe» med tingen før den selges. Når skal dette «noe» gjøres? Selger skulle for eksempel sette båten på vannet, men skulle han også stoffe den?

Når selger sier at «service er tatt», mener han da at service ble tatt året før, eller betyr «service er tatt» at vårservicen også er tatt før ny eier overtar? 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS