Mye seilglede og litt showoff

Å seile B30 er som å låne en sportsbil. Det gir mer enn gleden av å flytte seg fra A til B. Dagsturseileren gir gode opplevelser.B 30 fra B-Yachts er et designikon, en miniutgave av Wally-båtene fra Middelhavet, og bygger på samme teknologi. Nå er båten kommet til Norge, og Seilas har vært og prøveseilt i Oslofjorden i sommer. Det var en herlig opplevelse. B30 er et smykke av en båt, men er mer enn bare utseende.

Publisert Sist oppdatert

 

Men B30 er mer enn et statussymbol. Det er båt som virkelig gir gode opplevelser utover statusen. Båten har en fantastisk høyde på kryss, og seiler noen grader høyere enn det meste på fjorden. Den skyter fart i vindpustene og seiler rundt det meste av turseilere på dobbel størrelse. Båten er en fryd å styre. Balansert på roret, akkurat slik det bør være. Du kjenner når du styrer riktig. Min sønn på 12 år er ingen erfaren rormann, men fant fort båtens følelse og styrte raskt som en erfaren regattaseiler. Det lette skroget, den store seilføringen og de fine profilene på kjøl og ror gir en tydelig beskjed om du seiler for høyt, eller for lavt på kryss.

Vi hadde mellom seks og åtte sekundmeters vind. På kryss var det høyden som imponerte mer enn farten. Vi seilet opp mot seks knop. Den store cockpiten gjør at du føler at du seiler en større båt enn det man egentlig gjør.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS