START: Bærum Seilforening flytter starten av Skagen race fra Åsgårdstrand til Holmestrand.
START: Bærum Seilforening flytter starten av Skagen race fra Åsgårdstrand til Holmestrand.

Skagen Race fra Holmestrand

Etter 25 år i Åsgårdstrand, flyttes startlinjen 11 nm lengre inn i fjorden. – Til gled for seilerne, sier arrangøren.

Publisert
SIGNATUR: Christian Gundersen og Hans Naverud med formell avtale i boks.
SIGNATUR: Christian Gundersen og Hans Naverud med formell avtale i boks.

Mandag 30. november undertegnet Christian Gundersen fra Bærum Seilforening, og Hans Naverud fra Holmestrand Seilforening avtalen om samarbeid.

– Dette blir positivt for seilerne, forteller Gundersen. Han fikk presentert planer fra Holmestrand Seilforening i oktober, ideer om en seileruke i Vestfoldbyen før start av regatta til Skagen i Danmark.

Tenker stort

Skagen Race starter 12. mai 2021, men deltagerbåtene er velkomne til Holmestrand alt fra 7. mai. Helgen før start, 8. og 9. mai, blir det arrangert oppvarmingsregattaer fra Holmestrand. Ideen er å skape et sosialt og lærerikt arrangement.

– Vi reserverer et stort område for deltagerbåtene i vår nye og store havn, og vil servere frokost og middag til seilerne, forteller Naverud. Han forteller at byen stiller opp, og kinoen blir arena for skippermøte. Langs brygga kan det setter opp arrangørtelt, og det er godt med plass til arrangementer på land.

Ble for trangt

– Havna i Åsgårdstrand ble for trang, og fasilitetene i Åsgårdstrand ble for små for Skagen Race, forteller Gundersen. Han har alt orientert seilforeningen om flyttingen, noe de syns var trist.

Holmestrand har også den fordelen at det er enklere å komme til bryggekanten med offentlig kommunikasjon. Landets fineste togstasjon er i gangavstand.

Bærum Seilforening har også nye ideer om arrangementet i Skagen.

Distansen til Skagen øker nå med 11 nautiske mil. Det gjør at siste start blir flyttet fra kl 21.00 om kvelden til kl 18.00.

– Det vil bli enklere for seilerne å komme seg fra jobb, og opp i båten fra Holmestrand, så fremskynding av start blir ingen problem, mener Gundersen.

Backup-planer

Både Bærum og Holmestrand Seilforeninger planlegger for at Covid-19 epidemien er over i mai, men har alternative planer om ikke.

– Det er umulig å være sikker på noe som helst nå om dagen, sier Gundersen.

HOLMESTRAND: Mye ligger til rette for å starte Skagen Race fra Vestfoldbyen
HOLMESTRAND: Mye ligger til rette for å starte Skagen Race fra Vestfoldbyen