SEILNORGE – BUNDEFJORDEN SEILFORENING:

«BAGSEILING»: La båten ligge hjemme, ta med deg en bag med seilklær og bli med.
«BAGSEILING»: La båten ligge hjemme, ta med deg en bag med seilklær og bli med.

Hva med framtiden?

Det er tid for å vurdere planer framover og kanskje noen nyttårsforsetter.

Publisert Sist oppdatert

Hvordan vil utviklingen av seiling i Norge utvikle seg? Vil vi få nye seilklasser i OL? Hvem skal få representere Norge i OL i Tokyo? Blir det mer fokus på å seile uten selv å eie båt? Hvordan løfte seilingen ytterligere til å være en breddeidrett for alle lag av befolkningen?

Det reises mange spørsmål når vi vurderer strategi og planlegger aktiviteter for neste sesong. Vi gjør våre vurderinger på lik linje med de fleste seilforeninger. Da blir det også spennende å se hva Norges Seilforbund tenker framover, og ikke minst hvilke valg som vil bli gjort på seiltinget i mars. Det er NSF med seiltinget som meisler ut hvordan neste periode for seil-Norge skal bli.

Jeg håper på økt tydelighet og åpenhet både om hvordan midler benyttes og hvordan NSF kan bidra til å løfte seiling som en idrett for flere. Mye må nok gjøres lokalt, men jeg tror fortsatt seiling kan gjøres mer folkelig med lavere terskel for å begynne. Her kan også NSF bidra enda mer.

Vi ønsker å utforske konseptet med bagseiling mer, og dette blir også hovedfokus på første temamøte i 2019. Vi vil da få vite mer om hva andre foreninger har gjort, og hva som blir seilsportsligaen i 2019. Vi håper dette gir oss et godt grunnlag for hvordan vi skal arbeide videre med dette hos oss.

Våre tidligere faste aktiviteter vil nok i hovedsak også føres videre i 2019, men med noen justeringer i tråd med erfaringer og gode innspill fra medlemsundersøkelsen vår.

Rekruttering av nye seilere, både unge og eldre, er ikke overraskende fortsatt et prioritert arbeid.

Jeg håper de fleste er godt i gang med planlegging av sin egen seiling i 2019.

Jeg ser fram til sesongstart og til å se dere alle i gang igjen med idretten vår. Og til de av dere som seiler og trener gjennom vinteren: Det er bare å stå på!