Superyacht-pris til Baltic

Det finske Baltic Yachts forsvarer sin posisjon blant verdens ledende superyacht-verft. I år gikk finnene til topps i konkurransen om «The World Superyacht Awards» med båten «Hetairos», en 66 meter ketch.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Baltics «Hetairos» er 66 m lang. Foto: Hetairos.

Foruten å bygge flere store langturbåter i serie har Baltic spesialisert seg på store «one off»-båter i hitech-materialer og med svært elegant utførelse og innredning. 

 

«Hetairos» er konstruert av Dykstra & Partners, Reichel Pugh Yacht Design og Rhoades Young (interiørdesign). Båten, som ble levert i 2011, er en 66 m lang ketch i klassisk stil, men med avansert byggeteknikk og moderne materialer. Juryen som kåret «Hetairos» ga følgende begrunnelse for utnevnelsen: «Notable contribution to the technical advancement of sailing superyachts.»

 Prisen ble overrakt under en galamiddag i Istanbul sist lørdag. I tillegg til «Hetairos» kunne Baltic glede seg over at en annen av deres båter, «Canova», en Baltic 112, var en av finalistene i sin klasse.

I en pressemelding fra Baltic Yachts fremgår det at «Hetairos» er ekstrem på mange måter: Størrelse, seilegenskaper, trearbeide, komfort og teknologi. –   – For verftet var båten et fantastisk prosjekt som har gitt mye erfaring og kunnskaper. Vi har bevist vår posisjon som eksperter på bygging i karbon-materialer og som et verdens ledende verft innen avansert produksjonsteknologi. Verftsledelsen gir også honnør til byggherren for hans drøm og entusiasme for seiling og utvikling.