Superyacht tapt på havet

130-fots lange «My Song» falt av dekket på et lasteskip under transport, og gikk tapt.

Publisert Sist oppdatert
RASK: «My Song» ble bygget i karbon.
RASK: «My Song» ble bygget i karbon.

«My Song» er designet av Reichel / Pugh og bygget av Baltic Yachts i 2016. Yachten er beskrevet som en ulv i fåreklær. Båten satte ny rekord under RORC Transatlantic Race rett før jul. Den var nå på vei hjem fra Karibia på dekket av et lasteskip, og skulle etter planen delta i Loro Piana Superyacht Regatta i Porto Cervo, Italy i juni.

Krybben ga etter

Yachten falt av dekk av «MV Brattingsborg» under transport fra Karibia til Europa. Skipet gjorde flere forsøk på å få yachten reddet, uten hell. Nå skal det bli gjort nye forsøk, selv om det blir neppe mulig å redde den.

En full etterforskning er satt igang for å finne ut av hva som skjedde, men det er klart at krybben båten stod på kolapset under overfarten. Krybben er levert av båtens eier, og er rigget til av båtens mannskap. Selskapet Peters & May stod for transporten. 

SEILmagasinet skrev om «My Song» i 2017, les saken og se flere bilder her. 

Avansert milsluker

«My Song» er bygget i karbonfiber og veier 105 tonn. 36 av disse sitter i bulben på en hevbar kjøl. Den 56 meter høye karbonmasten er bygget av Southern Spars, og båten var utstyrt med avanserte seil fra North Sails. Den lette båten har vunnet designpriser.

Eieren, Pier Luigi Loro Piana, er arvingen etter en klesfirma etablert i 1924 av bestefaren. Loro Piana avr sponsor til regattaen som båten skulle rekke. 

 

 

 

TAPT: Restene av «My Song» som falt av dekk fra et lasteskip 25. mai.
TAPT: Restene av «My Song» som falt av dekk fra et lasteskip 25. mai.