Ny 115-foter

28 KNOP: 115-foteren fra Baltic svarte forhåpentlig til eierens forventninger på jomfruturen over Atlanterhavet.
28 KNOP: 115-foteren fra Baltic svarte forhåpentlig til eierens forventninger på jomfruturen over Atlanterhavet.

28 knop på jomfruturen

Det er ikke bare brettseilerne som gleder seg over stormene som nå herjer. Baltic Yachts siste nybygg, «Nikata», logget 28 knop på jomfruturen

Publisert Sist oppdatert

«Nikata» er hva verftet kaller en «High Performance cruiser/racer». Hele båten er bygget i karbonfiber og etter Baltic Yachts’ velkjente oppskrift. Etter en tids testseilaser i Østersjøen, er hun ankommet Karibia etter en 3000 nautiske mils transatlantisk jomfrutur.

88 tonn lett

Båten er det siste resultatet av Baltic Yachts’ avanserte karbonfiber-bygging. Den 240 mann sterke staben ved verftet i Jakobstad hadde ikke bare bygd skrog og dekk i karbonfiber/Corecell, men også det håndlagete, skumfylte treinteriøret under dekk og i eier- og gjestelugarene.

Båten er konstruert av Judel/Vrolijk & Co i samarbeide med MCM of Newport og Nauta Design. Båten gjøres nå klar for starten av Royal Ocean Clubs «Caribbean 600 Race» som starter 22. februar.

Selv om båten er konstruert og bygd som en hurtig familie-cruising-båt, skal «Nikata» være lett og stiv nok til å konkurrere på regattabanene både til havs og innenskjærs.

Velutstyrt for tur og regatta

Båtens skrog er en videreutvikling av verftets nyeste Mini Maxi 72, en båt som også er påmeldt til Caribbean 600.

For kappseilas kan det tradisjonelle storseilet byttes ut med et mer effektivt «square top»-seil. Den 33 tonns tunge bulbkjølen gir båten god stivhet når den er senket til et dypgående til hele 7,9 meter på bidevind. Med kjølen oppe, skal båten ha gode fartsegenskaper på slør og lens.

Stille under dekk

Mye forarbeide og utvikling er nedlagt i å redusere støy og vibrasjon under dekk og i sovelugarene. Alt utstyr som skaper lyd og støy er godt isolert ved montering.

Helt akter er båten utstyrt med en teakdekket badeplattform som kan foldes ut, noe som skal gjøre det enkelt å stupe i sjøen og entre jolla eller seilbrettet.

«Nikata»

Lengde over alt 35,00 m

Lengde i vannlinjen 32,6 m

Bredde 8,07 m

Dypgående 3,65 / 7,9 m

Deplasement 88 tonn

Ballast 33 tonn

IM: 40,760 m

J: 12,530 m

P: 42,790 m

E: 14,790 m

Naval Architect: Judel/Vrolijk. & Co

Interiør: Nauta Design