Om å skifte ut teakdekket – EN KJÆRLIGHETSHISTORIE

Å SKIFTE UT TEAKDEKKET.
VED ARBEIDETS START: Fulle av optimisme og pågangsmot ga Hasse Håkanson og Dag Harald Schøning-Olsen seg i kast med å bytte teakdekk på Schøning-Olsens Baltic 39.
VED ARBEIDETS SLUTT: Det var grunn til å sprette champagnen. Det nye teakdekket er ferdig lagt og de fleste beslagene er tilbake på plass.

Bruksverdien øker mer enn den økonomiske

Dag Harald Schøning-Olsen visste at regnestykket var håpløst. Likevel valgte han å legge nytt teakdekk på sin 36 år gamle båt. – Det handler om kjærlighet, sier han.

Publisert Sist oppdatert

– Seilbåten min er jo den kjæreste tingen jeg eier. Jeg tilbringer mye av fritiden min i den, og denne gamle båten er et redskap til mange fine og rare opplevelser. Det har vært drivkraften bak dette prosjektet med å skifte dekket, forteller Dag Harald Schøning-Olsen.

Han er eier av en Baltic 39, bygd i 1980 av Baltic Yachts i Finland. Selv kjøpte Dag Harald båten brukt for 10 år siden og ga den navnet «Ann-Mari». Etter det har båndene mellom båt og eier bare blitt tettere og tettere, og Schøning-Olsen hadde aldri en ny båt i tankene da teakdekket begynte å volde ham stadig større problemer. Han hadde allerede byttet motor og stående rigg, kjøpt nye seil, nye instrumenter og nytt varmeanlegg, og dette var verdier han aldri ville få igjen på bruktbåtmarkedet.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER