MOBIL: Med den nye tjenesten fra Hanse har du digital tilgang til det meste på bten din.
MOBIL: Med den nye tjenesten fra Hanse har du digital tilgang til det meste på bten din.

Hanse med skytjeneste

Hanse Yachts gjør det mulig å sjekke båtens status med mobilen.

Publisert Sist oppdatert
DATA. Med BoatMonitoring kan du få verdifulle data fra båten på mobilen.
DATA. Med BoatMonitoring kan du få verdifulle data fra båten på mobilen.

Med moderne biler er det mulig å sjekke bilens status med mobilen, hvor bilen er, om den er låst, eller hvordan ladestatusen er på batteriet. Du kan fjernstyre varmeapparatet, og få innkalling til service på mobilen. Nå kommer båtindustrien etter. Dufour lanserte appen Dufour Connect i fjor. Nå kommer Hanse med en mulighet for eieren å sjekke båten.

LES. Sjekk båten med mobilen

Flere tjenester

Alle nye båtene under Hanse-paraplyen, Hanse, Dehler, Moody, FJORD, Sealine og Privilège har nå fått denne muligheten. Med systemet, utviklet i samarbeid med

Sentinel Marine Solutions, er det så langt tre tjenester; BoatMonitoring, eLogBook og eService Book.

BoatMonitoring gir deg oversikt over båtens status. Du får tyverialarm, varsling om båten settes i bevegelse, alarm om vann i kjølsvinet, ankeralarm, og batterisjekk, samt drivstoffsjekk.

eLogBook er rett og slett en elektronisk loggbok som viser kurs og fart over grunn, og lagrer dette som en dokumentasjon over alle turer.

eService Book er en digital servicebok som automatisk lagrer antall timer under motor og under seil. Appen vil gi pushvarsler når det er på tide for service på båten. 

Mer på vei

Hanse skriver i sin pressemedling at dette er bare starten av tjenester. Det står at det er mulig å oppgardere eldre båter med et slikt system, men det står ingen ting om hva det koster, eller hva skytjenesten koster. Dufour tar 25 euro i måneden for sin tjeneste.

Vindmåleren er koblet opp til tjenesten. Det gir verdifulle data til den elektroniske loggboken, og med tanke på service, ikke minst for seilene. Med vinddata og fart, er det også mulig å lage et polardiagram. Med vindmåleren på appen vil det også være mulig å følge med på hva det blåser i havna der båten ligger.

Det burde også være en mulighet for å sette i gang varmeapparatet fra land, men dette krever at alle systemene snakker sammen. 

Les dybdeartikkel om fremtidens båtelektronikk her.