Båten min: Cenit 37

Den første og siste båten

Da Stein Brenders så seg om etter en bra turseiler, var det første gang han skulle kjøpe båt. Det ser også ut til å bli hans siste.

Publisert Sist oppdatert

Noen novise var han ikke, han hadde seilt i over tyve år. Først med venner og kolleger og siden med familien i leide båter. Hans aller første møte med seilingen var en slags forelskelse ved første blikk-opplevelse, da han ble invitert med i en venns Albin Vega. At det på mange år ikke ble noen egen båt, hadde med et realistisk forhold til tid å gjøre. Med familiehytte på Sørlandet og to sønner som skulle kjøres på fotball og andre aktiviteter, ble det ikke tid til mer enn få ukers sommerseilas hvert år. Og da ble det liksom meningsløst og dyrt å eie en båt hele året. Men de få ukene ga hele familien smaken på seilerlivet.

Blant seilingens alle kvaliteter satte nok Stein mest pris på at det fikk ham til å stresse ned fra et travelt arbeidsliv som datatekniker i en større it-bedrift. Og det var akkurat den kvaliteten som til slutt avgjorde at de måtte ha sin egen båt. Det hadde vært ekstremt travelt og stressende med mye overtid i lengre tid på jobben, og det føltes uomgjengelig nødvendig å finne måter å fylle de mentale batteriene på. Måten kjente han selvfølgelig godt til, han måtte seile mer. Og ikke bare seile, men eie, så han hadde noe annet å tenke på.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER