BÅTEN MIN

Livsstil i gammel svane

MERA er en uvanlig båt som blir seilt av helt vanlige mennesker. De elsker båten sin. Å pleie og seile den er blitt en livsstil.

Publisert Sist oppdatert

Jeg har etter hvert truffet mange med et kjærlig forhold til båten sin, men få med en så nærmest forbeholdsløs kjærlighet som Espen og Robin Øverland. Men sånn må det kanskje være om du skal holde deg med en stor klassisk Swan. Med mindre du er en riking som kan sette bort alt arbeidet. Og det er det jo mange Swan-eiere som er. Og gjør. Storbåteiere i det hele tatt, erfarte Espen og Robin da de i nesten fire år søkte nært og fjernt etter drømmebåten blant de større båtene. Ofte måtte de insistere på å få treffe eierne. I denne båtklassen er det som regel meglerne som tar seg av salget, og de er mest opptatt av å vise deg de fancy instrumentene og de fine putene. De synes lite om erfarne båtfolk som mener det er viktigere å løfte på dørkplatene og bruke nesa. Et møte med eieren kan si mye om hvordan båten er holdt.

Eieren av den tredve år gamle Swan 48 de til slutt fant i Nederland, hadde opplagt lite greie på båt, men han hadde penger, og kanskje noen drømmer. I alle fall fikk han båten utstyrt med en god del nyttig turutstyr – som autopilot, varme, generator og ny motor og en del unyttig utstyr som elektrisk komfyr og mikrobølgeovn, som krevde at man startet generatoren hver gang man ville ha seg en kopp kaffe.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

949,-

pr. år – 6 utgaver

BESTILL HER

Powered by Labrador CMS