Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Båten min: Nicholson 35

Sjøverdig havseiler

Nicholson 35 er en båt som tar vare på deg når du er utpå. Tunge, trygge bevegelser og høvelig rask – det er en båt fra en annen tidsalder enn dagens.

Publisert

Løfter er til for å holdes. Jeg forsøkte for en tid tilbake å spore opp et eksemplar av den klassiske havseileren Nicholson 35. Men eieren hadde nettopp solgt båten da jeg endelig fant frem til den. Han hadde fått seg ny kjæreste som syntes stor båt var skummelt, og derfor byttet han den ut med en letthåndterlig liten H-båt. Og det etter å ha brukt hundretusener på å restaurere den gamle skuta!

Så ble det heller en artikkel om H-båten (SM 5/15), som var et nytt og morsomt bekjentskap for meg, og om kjærligheten. Men det ble naturlig nok også mye snakk om båten han solgte, og min interesse for båttypen ble ikke mindre. Så jeg lovte freidig leserne at historien om Nicholson 35 ville fortsette i et senere nummer.

Det gikk ikke helt som jeg tenkte. Jeg fikk riktignok kontakt med den hyggelige nye eieren i Sandnes, rett ved Stavanger, som ikke hadde noe i mot å vise nybåten sin. Men skulle jeg først dra såpass langt fra Oslo, ville jeg prøve å finne flere båter å skrive om, og annonserte det på «Seilere på Facebook». Thomas J. Middelthon meldte seg og mente han hadde en båt som passet bra. En over 40 år gammel solid og velholdt havseiler, som han hadde seilt og pleiet i nærmere 20 år.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her