SEDNA 24

Messens billigste seilbåt

Sedna 24 byr på en rommelig innredning og moderne løsninger. Vi tok en titt under Båter i Sjøen.

Publisert Sist oppdatert
JOLLEUTSTRY: Ved siden av Laser, satser Torbjørn Wold nå også på prisgunstige seilbåter fra Polen.
JOLLEUTSTRY: Ved siden av Laser, satser Torbjørn Wold nå også på prisgunstige seilbåter fra Polen.

Jolleutstyr i Haugesund tar inn prisgunstige seilbåter fra Polen, og viste frem en 24-foter til 350 000 kroner. Båten har senkekjøl, og kan transporteres på en henger. Prisen er inkludert seil, men uten påhengsmotor, bunnstoff og transport til Norge.

Stor 24 foter

Innredningen er imponerende. Her er det forpigg, salong og en diger køye akter. Eget toalettrom er også på plass. Den utstilte båten har Porta Potti som er ekstra utstyr. Det er også muligheter for å installere en pumpedo, men da uten septikk.

Typisk polsk

Båtlivet i Polen er som i Norge på 70-tallet hvor en Maxi 77 var en drømmebåt. Det kryr av båter i størrelsen 20-30 fot i Polen, og mange er bygget for innsjøene i landet. Polen har blitt det store produksjonslandet for fritidsbåter i Europa.

Det er også en drøssevis av små verft som bygger båter av ulik kvalitet og stil. Sedna 24 fremstår som noe av det bedre vi har sett, både byggeteknisk og design.

Nytt eller brukt

350 000 er billig for en ny båt med bomuligheter. Båten er større under dekk enn en 28-foter fra 70-tallet. Den har også en mer praktisk cockpit, og seiler sikkert også OK. Du får helt klart en mye større båt brukt, men om du ser på prisen du må betale for å eie en slik båt over noen år, sammenlignet med en båt fra 80-tallet, så er det kanskje en god ide å kjøpe nytt.

VOLUM: Sedna 24 er overraskende stor under dekk.
VOLUM: Sedna 24 er overraskende stor under dekk.