Båter i sjøen i gang

Ti minutter før åpning kom sola, men godværet kom og gikk. Her er godbitene.

Publisert Sist oppdatert

Båter i Sjøen er en messe i verdensklasse. I år er det færre nyheter, og det var langt færre folk på bryggene. Det startet med skinnende sol, men det kom tre kraftige runder med regn i løpet av dagen. Ustabilt vær skremte mange, men gjorde det mer avslappende for de som var til stede.

Ny Sun Odyssey

Jeanneau oppgraderer de fleste av sine Sun Odyssey-modeller, uten at prisene øker. Forskjellene er minimale, men nok til at verftet bytter modellbetegnelse. 409 er nå blitt 419, men så har den også fått et baugspryd. Tykkere puter i salongen gir høyere komfort, og større badeplattform bak vil glede barna.

Liten og tøff

Hanse har premiere på sin nye 31-foter. Det er imponerende hva verftet har fått ut av båten, særlig cockpiten. Løsningene under dekk er enklere. Badet, byssa og akterlugaren er super, Forpiggen er grei for barn, mens salongen er hyggelig.

Stor 44-foter

Hanse 455 har også premiere i Norge. Fjord Sailing har solgt fire slike så langt i år. Utstillingsmodellen er i lys eik. Det gir økt opplevelse av volum.

To eller tre

W-Yachts stiller ut to Dufour 350. En med to lugarer, og en med tre. Løsningen med tre lugarer er praktisk for barnefamilier, men med to lugarer får båten mer stueplass, bedre bad, kartbord, og en mer åpen salongløsning. Se selv.

Mer tre

X-yachts har fått pepper for kald og steril innredning på sine Xp-båter. På utstillingen kan du se Xp44 med mer treverk under dekk, men uten teakdekk. Innredningen er mer klassisk, men også hyggeligere.

Langturseileren

Allures 39.9 er ingen nyhet, men stilles ut med innredning i eik. Langturbåten på 40 fot er verdt å se på. Den har smarte gjennomtenkte løsninger i morderne stil.