Båtutstilling

Rask turseiler

RM 890 er turbåten for deg som liker å seile langt og fort.

Publisert Sist oppdatert

Salong Nautique, Paris

Fransk RM bygger raske turseilere i finér og epoxy. Byggemetoden gir stivere og lettere båter enn glassfiber og polyester, ifølge produsenten.

Nå lanserer verftet en helt ny modell, som er minstemann i serien fra det franske verftet. RM 890 er konstruert av Marc Lombard, og har tøffe  moderne linjer med negativ baug og stor bredde akterover.

–    Vil du seile fra de andre på fjorden? Da er dette båten for deg. Vi bygger ikke industribåter for massemarkedet. Våre båter bygges for den femtedelen av seilbåtmarkedet som ønsker en rask og velseilende langturbåt, sier RM-representanten på standen i Salon Nautique i Paris.

RM 890 kan leveres med to kjøler og to ror for dem som ønsker det. Båten har en stor og bred cockpit med løygang helt akter. For en båt på 8,9 meter (snaue 30 fot) virker den imponerende stor.

Moderne

Under dekk er det åpent og moderne. En stor salong rommer minst seks personer rundt middagsbordet. Store vinduer og krom hytte slipper inn mye lys. På babord er det en stor bysse, og på styrbord side et ordentlig kartbord. Akterover fra kartbordet er det toalett og videre et stort stuverom for våttøy og verktøy.

Aktenfor byssa på babord side er akterlugaren med dobbeltkøye.

Forhandler av RM i Norge er Lange Maritim. Basisprisen i Frankrike uten VAT er 80.000 euro. Dette indikerer en pris på rundt en million kroner for en seilklar båt i Norge, avhengig av utstyret man ønsker.