Dufour 310 Grand Large

DUFOUR 310: Båten er klassifisert til kategori B for å spare kostnader, men verftet mener den tilfredstiller moderne seileres krav og ønsker om dagseiling i pent vær. Kjølvekten utgjør 27 prosent av totalvekten. Båten oppviste fint driv i moderat ...
ROR: Rattene har et utslag fra side til side på 1,5 tørn, noe som er en passende utveksling. Rattene er montert i hoftehøyde og motorinstrumentene er montert lavt.
AKTERSKIPET: Akterspeilet felles ned til en badeplattform, men den blir liggende litt for høyt over vannet. Dufour 310 er den minste serieproduserte båten med doble ratt så langt.
SALONG: Salongen er lys takket være luker i dekk og hyttesider, samt materiale og farge på interiøret. Finishen er proper og detaljene fine.
FORUT: Ved å montere doble dører til lugaren forut og vinkle skottet mot ankerbrønnen, er lugaren forut blitt bra og bred for to personer.
MODERNE: Med sitt smale forskip, rette baug, lette deplasement og smale vannlinje er Dufour 310 lettdreven.
STORSEILSKJØT: Hanefotskjøtet på hyttedekket er en kompromissløsning. Det er ute av veien, men det er vanskelig å nå og ikke hensiktsmessig.
BYSSA: Til tross for kompakte mål oppfattes byssa som praktisk. Det er en dyp vaskekum. Ovn er ekstrautstyr. Slingrekanten rundt byssa er i laveste laget.
SETT FORFRA: Slik arter salongen seg når man befinner seg i køya forut. Man har god kontakt med de øvrige om bord gjennom de doble dørene.
MODERNE: Formspråket, farger og detaljer er moderne og etterlater seg et lyst og tiltalende inntrykk.
KONSTRUKTØREN: Umberto Felci har forkjærlighet for å vektlegge gode seilegenskaper i sine båter. Med Dufour 310 mener han å ha tøyd konseptet Grand Large et hakk videre.

Lettseilt og elskelig

For å lokke flere familier til å begynne å seile, har Dufour satset på en en stor feriebåt til en fristende pris. De har lykkes bra.

Publisert Sist oppdatert

I en tid der de store verftene slanker nyhetene for å få dem ned i pris, er nye Dufour 310 Grand Large et interessant konsept. Båten er såvisst presset på pris og strippet ned, men den er den første nye modellen på lenge i denne størrelsen.

Den har et moderne, fristende formspråk, et enestående volum og fine løsninger. Målet er å friste familier til å velge en ny båt ved hjelp av størrelsen, trendy utseende og et stort indre volum.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER