Hanse 345

HANSE: Hanse 345 er tyngre, har mindre vekt i kjølen og mindre seil, og den trenger mer vind enn de to andre båtene vi seilte.
COCKPIT: Hanse 345 har en velfungerende cockpit med et fint bord. Liner er ført til rormannen. De må man sitte på om man vil sitte på cockpitkarmen.
BRED: Hanse 345 har mye volum under dekk og moderne LED-lys, men mangler litt kos. De som seilte båten, var usikre på om de smale vinduene foran og akter er vellykkede.
BRA: Hanse er billig, men har en bra bysse og er den eneste med kjøleboks med åpning både i topp og fra siden.
SVAKT: Billigblokker ødela seilopplevelsen. Heldigvis har Hanse nå tatt grep og vil rette på dette.
INNREDNING: Hanse 345 var utstyrt med to lugarer som gir ekstra stort bad. Båten kan også leveres med tre lugarer.

Trenger litt vind

Dårlig dekksutstyr ødelegger gleden av en god seilbåt. Heldigvis har Hanse tatt grep.

Publisert Sist oppdatert

Hanse-verftet har alltid levert velseilende båter. Båtene blir også oppfattet som mer sporty enn sine konkurrenter. Hanse har satset på selvslående forseil og var lenge alene om det. Selvslående seil er egentlig typisk skandinavisk og var vanlig på svenske og danske seilbåter på 1980-tallet. Deretter ble løsningen glemt, før Hanse fant den frem igjen. Jeanneau var først til å følge etter, og nå har også Dufour og Oceanis slikt utstyr.

Båten vi seilte var utstyrt med oppgraderte seil fra Elvstrøm. Denne seilpakken koster 33 000 kroner ekstra og er under slike forhold vi hadde under testen, verdt pengene. Båten, som var fra 2013, hadde Z-Spar-mast. Nå leveres de med rigg fra Seldén. Blokker og det meste av dekksutstyret kommer nå også fra den svenske produsenten, som også leverer til Linjett og Bavaria.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER