Linjett 34

STIV: Linjett 34 er relativt smal og tåler mye krengning.
RATT: Linjett 34 kommer standard med rorkult, men vi seilte en båt med ratt. På pidestallen står en 12 tommers plotter som kan vris.
MAHOGNI: Linjett 34 er mørk under dekk, men har gjennomtenkte løsninger.
LIMT: Det er mange arbeidskrevende detaljer under dekk som for eksempel limte buer. Rossättra har ikke spart noe sted.
LAV: Bommen er festet lavt på masten og det gjør det enkelt å beslå seilet. Masteliket blir lengre og tyngdepunktet for storseilet lavere.
INNREDNING: Linjett 34 har en klassisk planløsning. Byssa og salongen er fin. Lugarene forut og akter er likeverdige i størrelse.

Konservativ og best

Linjett 34 er en ny modell, men har et tradisjonelt utseende. Båten imponerer og får oss til å undre. Har utviklingen gått for langt?

Publisert Sist oppdatert

Mens Xc 35 egentlig er 34 fot, er Linjett 34 35 fot lang. Xc 35 er imidlertid bredere og har like lang vannlinje. Linjett 34 holder på stilen med skrå baug og får derved kortere vannlinje. Det er en fordel i naturhavner hvor man gjerne ligger med baugen mot land. Linjett 34 har en litt grunnere kjøl enn de to andre, men det er kun snakk om centimetere.

Mens X-Yachts har tatt grep for å spare produksjonskostnader, virker det som om produsenten av Linjett ikke en gang har vurdert det. Her er det blykjøl, ekte tre på dørken og mange timekostbare produksjonsløsninger. Båten er utstyrt med selvslående fokk. Det fungerte bra, men båten har dekksutstyret klart både til en 109 prosent fokk eller en stor genua. Vantene er trukket inn.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER