Salona 42

SALONA 42: Salona 42 ble et hyggelig bekjentskap og viste seg å være en lettdreven og balansert båt fra det kroatiske verftet AD Boats.
SMAL: Salona 42 er relativt lang og smal som gir et lettdrevet skrog.
SALONA 42: Salona 42 ble et hyggelig bekjentskap og viste seg å være en lettdreven og balansert båt fra det kroatiske verftet AD Boats.
COCKPIT: Tradisjonell layout med løygang på cockpitbenken foran rattpidestallen.
ÅPEN LØSNING: Salona 42 har en cockpit som kan gjøres svært «racing» ved å ta bort sittetoften i hekken. Når familien er med, monterer du den raskt tilbake på plass.
SALONGEN: I Salona 42 har verftet valgt det tradisjonelle og velprøvde. Det fungerer godt både i havn og på havet. Noe var det å sette fingeren på angående trearbeidet, blant annet var det litt «prototype»-preg over kanter og hjørner, men noen stor ...
FORPIGG: Du kan velge om du eventuelt vil, eller ikke, ha et toalett i forut.
GOD BYSSEPLASS: Byssa har god plass til matlaging. Bra stueplass og en stor kjøleboks er et pluss.
PLASS: På baderommet akter er det god plass til å gjøre det du trenger. I dusjrommet er det tørkeskap og god ståhøyde. Det er tilgang til styrbord lugar gjennom badet, mens lugaren på babord har en bredere køye med normal tilgang.
RAMME: En kraftig stålramme er plassert under innerlineren.

Lettdreven  og balansert fra Kroatia

Det er ikke mange år siden det var utenkelig med båtbygging i Kroatia. AD Boats har på kort tid blitt et seriøst verft med flere modeller. Salona 42 er nettopp det; en seriøs 42-foter med bra potensiale.

Publisert Sist oppdatert

Med Salona 42 er Salonas serie av båter så godt som komplett – foreløpig. Salona 42 har et tydelig slektskap med verftets 37-foter, og linjene er hentet i nabolandet Slovenia; også denne gangen er det J&J Design som står for designet. Felles for 37- og 42-foteren er at begge er bygd rundt en ramme i rustfritt stål, som skal gjøre båten svært stiv, samt ta opp kreftene på en effektiv måte om du skulle være uheldig og banke på grunn.

KROATIA

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER