Førsteinntrykk: Xp 44

MER RACING: Den første modellen i X-Yachts Xp-serie er Xp 44. Den er mer performance-orientert enn tidligere X-Yachts-modeller.
INNBYDENDE: Under dekk er Xp 44 innbydende og utstyrt med alt som forventes i en båt i den størrelse og prisklasse det nå en gang er snakk om.
BEGGE LEIRE: Xp 44 passer både til regattaseileren og turseileren.
VANT: Xp 44 «Too Bonita» vant R45-klassen under Færder?n 2012 med et LYS-tall på 1,44.
LYST: Enkel innredning i aktre lugarer. Det er mulig å få loskøye akter.
HVIT: Byssa er støpt i glassfiber. Det sparer vekt. Det er mange lyse flater.
INNBYDENDE: Under dekk er Xp 44 innbydende og utstyrt med alt som forventes i en båt i den størrelse og prisklasse det nå en gang er snakk om.

X-Yachts’ nye steg

Xp 44 markerte starten på en helt ny æra for X-Yachts: Når Xc-båtene nå tar seg av turfolket, kan performance-båtene gå et skritt lenger motsatt vei.

Publisert Sist oppdatert

Cruisingbåtene i Xc-serien åpnet et nytt marked for X-Yachts med produkter som kunne konkurrere med blant annet Hallberg-Rassy og båter fra det oppkjøpte Najad-verftet. Xc-båtene ble en suksess som har holdt X-Yachts flytende i vanskelige økonomiske tider.

Tilbake på perrongen stod de klassiske performance-modellene, som gjennom en årrekke har forsøkt å kombinere de nødvendige kvalitetene til både tur- og regattaseiling best mulig. Hva nå med dem? Kanskje var det naturlig å lansere en serie båter i andre enden av spekteret, som også hadde en mer klart definert profil og målgruppe, og som samtidig ble oppgradert med den nyeste utviklingen innenfor design, byggematerialer og byggemetoder?

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER