Seiljuss

Leie av båt – skader og mangler

Når du leier båt er det to forhold som gjerne oppstår: Det er mangler ved båten og det oppstår skader på båten i leieperioden. Hva gjør du da?

Publisert Sist oppdatert

Leietager hadde leid båten gjennom en båtdelingstjeneste som jeg har forstått fungerer for båter på samme måte som Airbnb fungerer for leiligheter. Private båteiere legger ut sine båter for utleie og selve utleien, betalingen, bookingen, forsikringen og så videre skjer gjennom leietjenesten.

Det ble leid en større båt for en lengre reise. Eier av båten stilte ikke opp til «innsjekk» og «utsjekk» ved leien. Om eier skulle gjort det, er litt uklart. Det er også litt uklart om det i leiekontrakten og annet materiell er opplyst at båten er i god stand eller ikke, så her må jeg bare anta at det er avtalt, eller det er «gitt», ut fra forutsetningene om at båten skal holde normal, forventet standard hvis det ikke er opplyst noe annet. Jeg forstår det med andre ord slik at hvis det ikke er opplyst om annet, så må leietager forvente at båten og alt ved båten fungerer slik det skal. Er det noe som ikke fungerer, må utleier informere leietager om dette.

Feil og skade

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS