Bruktbåt

BRUKTBÅT; Bavaria 38 Cruiser ble lansert i 2008, og testet av oss samme år.
BRUKTBÅT; Bavaria 38 Cruiser ble lansert i 2008, og testet av oss samme år.

Kjenner løsningen på Bavarias lekkasjeproblem

I SEILmagasinet 2-2019 skrev vi om Bavaria 38 AC som bruktbåt. Flere eiere har opplevd vann i kjølsvinet. Dette problemet hadde også Gunnar Pettersen, men han fant synderen.

Publisert Sist oppdatert
71°: «Vikamar», Gunnar Pettersens Bavaria 38 Cruiser.
71°: «Vikamar», Gunnar Pettersens Bavaria 38 Cruiser.

Gunnar Pettersen har også en Bavaria 38, men en Cruiser, en nyere modell fra 2008. Han har båten sin på 71° nord, i Honningsvåg.

Vi testet Bavaria 38 Cruiser i 2008, les testen her

– Jeg kjøpte min båt ny i 2008. Under seilas til hjemmehavnen oppdaget jeg ganske mye vann skvulpende i kjølsvinet. Båten var ship shape for en langturseilas hjem. Ble selvfølgelig bestyrtet. Konstaterte imidlertid straks at det ikke var sjøvann ved å smake på det. Litt duskregn var det, men ikke i den grad at kjølsvinet fyltes. Hadde skikkelig ruskevær fra start av.

– Etter en tid, med voksende irritasjon og grundige undersøkelser, fant jeg årsaken.

Det som satte meg på sporet, var at kjølsvinet holdt seg tørt etter opptørk , hele tiden når båten lå i stille i havner underveis. Men straks under seilas, spesielt når båten fikk skikkelig hiving i bølgene på kryss, registrertes masse ferskvann i kjølsvinet.

Synderen i forpiggen

Madrassene i lugarene hvor vanntankene er montert under var også våte. Madrassene ble fjernet. Årsaken avslørt. Mannlokkene til vanntankene var ikke tette! Det nyttet ikke å skru dem hardere til. Pakningene som jo var nye, ble skiftet, uten bedring. Når båten heiv på seg, sprutet vannet opp rundt lokket. Løsningen ble å benytte fugemasse rundt disse. I ettertid intet vann i kjølsvinet. 

– Dette som tips om å sjekke båtens mannlokk for de som måtte ha et uløst problem med stadig vann i kjølsvinet, skriver Gunnar Pettersen til SEILmagasinet.

Bruktbåttips

SEILmagasinet har en ny serie hvor vi tar frem aktuelle bruktbåter. Vi tar frem gamle tester, og snakker med båteiere for å gi en god beskrivelse av båtens styrker og svakheter. Vi vurderer båten også opp mot dagens båter i samme segment. 

I SEILmagasinet 1-2019 skrev vi om Beneteau Oceanis 40

I SEILmagasinet2-2019 skrev vi om Bavaria 38 AC

I neste nummer vil vi ta for oss Dufour 34 Performance.

Du finner SEILmagasinets testarkiv her

BRUKTBÅT: I SEILmgasinet 2-1019 omtalte vi bavaria 38 AC fra 2003.
BRUKTBÅT: I SEILmgasinet 2-1019 omtalte vi bavaria 38 AC fra 2003.