Bavaria i riktig retning

Bavaria C57 er bygd på en helt ny måte og utviklet av nye krefter. Vi dro til Kroatia for å sjekke hva det tyske verftet har å by på i fremtiden. 

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke tilfeldig at prøveseilingen ble arrangert i Split i Kroatia. Verftets nye sjef, Lutz Henkel, har plukket dyktige folk fra sin tidligere arbeidsplass, Salona. Det har gjort det mulig å utvikle en helt nytt konsept for Bavaria på 11 måneder, som er rekord. 

I bunn og grunn har Lutz Henkel kopiert det de som bygger More-båtene, maktet. More Yachts klarte å etablere en fabrikk og sjøsette første modell i løpet av ni måneder. Bavaria har brukt samme designer som More, og flere av kvalitetene til More er å se på Bavaria C57 også. Designer Maurizio Cossutti har konstruert en rekke one off regattabåter, og han har også tegnet modeller for Italia Yachts.

Verftet hevder at den nye Bavaria-modellen er mer komfortabel, enklere å håndtere og raskere enn tidligere modeller. Ja, den er rask, ja, den kan enklere seiles av en person og ja, det er mer puter og flere steder å slikke sola. Du kan til og med lage mat i cockpiten. Men en del av valgene verftet har gjort, har også en del ulemper. Bavaria C57 er en bedre turbåt, men mindre en havseiler. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS